Najnovije

PUTIN ZAGRMEO: Rusiju žele da oslabe i stave pod spoljnu kontrolu!

Rusija se suočava sa politikom obuzdavanja, koja je usmerena na potkopavanje njenih vrednosti i zaustavljanje razvoja zemlje, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici kolegijuma FSB.

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

„Suočavamo se sa takozvanom politikom obuzdavanja Rusije. Nije u pitanju prirodna konkurencija koja je prirodna za međunarodne odnose, već dosledna i vrlo agresivna linija, koja je usmerena na potkopavanje našeg razvoja, da ga uspore, izazovu unutrašnju nestabilnost, potkopaju vrednosti koje objedinjavaju rusko društvo, i na kraju oslabe Rusiju i stave je pod spoljnu kontrolu, kao što to vidimo i znamo da se dešava u nekim državama na postsovjetskom prostoru“, naglasio je šef države.

Kako je saopštio ruski lider, Rusija poseduje informacije da se protiv nje spremaju provokacije, vezane za borbu protiv virusa korona.

„Znamo da se globalni zadaci mogu rešavati samo zajedničkim naporima. Ipak, znate da je preduzimano mnogo pokušaja, i zahvaljujem vam na informacijama koje ste predali političkom rukovodstvu zemlje da se planiraju provokacije u toj sferi“, rekao je Putin, obraćajući se rukovodstvu FSB-a.

Po njegovim rečima, u inostranstvu je u toku informaciona kampanja protiv dostignuća Rusije, uključujući i u medicini.

„Protiv nas se vodi ciljana informaciona kampanja sa oštrim i neutemeljenim optužbama po brojnim pitanjima. Koriste se čak i apsurdne svakakve anegdotske teorije zavere. Pokušava se, u poslednje vreme, postaviti pod sumnju naša dostignuća u sferi medicine, u borbi protiv virusa korona“, dodao je on.

Međutim, po njegovim rečima, mnogi partneri Rusije se vrlo dobronamerno odnose prema rezultatima Rusije u sferi borbe protiv virusa korona i spremni su da sarađuju sa Moskvom.

Ruski lider je podsetio da je Rusija navikla i da je spremna za sve vrste provokacija.

„Pokušavaju da nas okuju ekonomskim i drugim sankcijama, da blokiraju velike međunarodne projekte za koje smo, ne samo mi zainteresovani, već i naši partneri, da se direktno umešaju u društveni i politički život, u demokratske procedure naše zemlje i naravno, za to aktivno koriste instrumente iz arsenala specijalnih službi“, naglasio je Putin, ističući da takva politika prema Rusiji nema perspektivu.

„Spremni smo za otvoreni dijalog za pronalaženje kompromisnih rešenja najsloženijih problema – na bazi uzajamnog poverenja i poštovanja. Međutim, za nas ostaje glavno – suverenitet Rusije, njeni nacionalni interesi, bezbednost naših građana, pravo našeg naroda da sam određuje svoju budućnost. Ove vrednosti su osnova našeg razvoja i moraju biti dobro zaštićeni“, zaključio je šef ruske države.

U Rusiji su 2020. godine sprečena 72 krivična dela povezana sa terorizmom, što je 25 odsto više nego 2019. kada je prijavljeno 57 takvih slučajeva, saopštio je Putin. Pored toga, primećena je aktivnost oko 400 agenata stranih službi.

Ovako izgleda vazdušna bitka dva najbolja ruska lovca Su-35 i Su-57! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA