Najnovije

U PETAK SIGURNO NOVE MERE: Član Kriznog štaba otkrio šta možemo da očekujemo za vikend

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona održana je danas, a za sada nije doneta nijedna nova mera.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da za sada nema skraćivanja radnog vremena, u naredna dva dana, ali da će se skraćivanje u budućem periodu svakako razmatrati.

On je za "N1" rekao da se sat vremena diskutovalo na sednici štaba da bi se došlo do tog stava i da će "skraćenja nekakvog radnog vremena svakako biti".

"Postoji potpuno saglasje u medicinskom delu Kriznog štaba i jasno je da želimo potpuno ukidanje radnog vremena u tom periodu", rekao je Kon.

Dr Kon je istakao da ipak postoje pravne prepreke, kada je u pitanju predlog zatvaranja svega na pet dana, ali da u okviru skraćenja radnog vremena postoji mogućnost da "ako nekome kažete da ne može da radi tokom vikenda – to je je skraćenje radnog vremena", a ne zabrana rada.

Na pitanje da li to znači da može da se dogodi da neko ne radi za vikend, on je odgovorio: 

"Mi smo definisali najveća mesta zaražavanja, prvenstveno se to odnosi na mesta zimovanja, skijališta, da ne prozivam tačno koja, imam otpor da previše toga kažem i da umesto da razjasnim, čini mi se sve još više komplikuje".

Upitan da li će se to odnositi na tržne centre, restorane i kafiće i da li će biti skraćivanja njihovog radnog vremena, rekao je:

"O svemu će biti reči, nema dileme da nešto mora. Ovako ostaviti tako naglo punjenje bez mera jasnih za vikend nije prihvatljivo i nije realno", kaže Kon i dodao: 

"Poštravanja mera, da se niko ne iznenadi, ozbiljno je obećano da će toga biti, ne samo za vikend već i nadalje", rekao je Kon ističući da očigledno pojačane kontrole nisu urodile plodom, a da je povećan broj novozaraženih jasan razlog za uvođenje rigoroznijih mera.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA