Najnovije

ŽESTOKA ODMAZDA IRANA! Napadnuti američki vojni konvoji!

Dva konvoja koja su prevozila zalihe i opremu za koaliciju predvođenu SAD-om napadnuta su u centralnom Iraku.

Američki konvoj. (Foto: Jutjub)

Prvi konvoj našao se na udaru dok je prolazio u provinciji Vavilon. Drugi je napadnut u okrugu Jusufija u blizini glavnog grada Bagdada. Oba konvoja bila su gađana improvizovanim eksplozivnim uređajima. Napad se odigrao 25. februara.

Irački izvori nisu prijavili da je bilo žrtava kao rezultat oba napada. Čini se da su nedavni napadi na kolone koalicija pod vodstvom SAD-a u Iraku trebali da nanesu samo materijalne gubitke.

To su bili 27. i 28. konvoj snabdevanja koalicije predvođene SAD koji su napadnuti u Iraku u poslednjih devet nedelja. Novoformirane iračke oružane grupe koje podržavaju Iran preuzele su odgovornost za većinu nedavnih napada.

Nedavni talas napada na koaliciju predvođenu SAD-om u Iraku zamišljen je kao odgovor na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta Narodnih mobilizacionih jedinica i komandanta iranskih snaga Kuds general-majora Kasima Sulejmanija.

Deklarisana svrha napada je potiskivanje američkih snaga iz Iraka. To se verovatno neće dogoditi uskoro. SAD i njihovi saveznici u NATO-u trenutno se pripremaju za proširenje svoje misije u zemlji. 

„Greška“ koja je za dan uzdrmala Ameriku! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA