Najnovije

VILIJAM VOKER JAČA UTICAJ ŠIPTARA NA ZAPADU: Nebitno je iz kog dela ''albanskih zemalja'' potiču

Bivši šef Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker izjavio je da je neophodno da se albanska dijaspora ujedini, bez obzira na to iz kog dela ''albanskih zemalja'' potiče, kako bi ojačala uticaj na Zapadu.

Vilijam Voker (Foto: Jutjub)

„Ako bi se albanska dijaspora ujedinila, to bi imalo pozitivan uticaj na albanske zemlje jer bi se profesionalnost migranata ozbiljnije shvatila u donošenju odluka, a u novim domovinama na Zapadu ojačali bismo politički i ekonomski uticaj”, rekao je Voker na virtuelnom sastanku koji su organizovale snage dijaspore (FeD).

Voker je ocenio da je „na Kosovu stručnost dijaspore ignorisana, ali ne i novac koji stiže”, piše Gazeta ekspres, prenosi Tanjug.

Na sastanku koji je održan preko Zoom aplikacije učestvovali su predstavnici albanske dijaspore iz Evrope, Amerike, Kanade, Japana i Afrike.

Voker, američki dilomata koji važi za izrazitog albanskog lobistu, bio je šef Misije OEBS-a na Kosovu 1999. godine kada je optužio srpske snage bezbednosti za navodni masakr u Račku, što je bio uvod u kasnije NATO bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije.

Zašto je Kusturica odbio kandidaturu za članstvo u SANU, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA