Najnovije

BORILI SU SE ZA KOSOVO! Zaustavili su pola sveta na Košarama, a u jednoj spavaoni su slavili sa velikim razlogom! (FOTO)

Bitka na Košarama počela je 9. aprila 1999. godine i trajala je 67 dana. Karaula Košare nalazila se između Peći i Đakovice, na Juničkoj planini (deo planinskog venca Prokletija), na samo 200 m od državne granice sa Republikom Albanijom.

Vojska na Košarama. (Foto: Jutjub)

Tamo su se vodile najteže bitke, a u toj akciji poginulo je 108 vojnika, koji su se hrabro borili da odbrane svoju zemlju.

Momci koji su se tamo borili mahom su bili golobradi mladići, koji su se nadljudski borili za svoju otadžbinu, u nehumanim uslovima. 

Nekad su sami sebi morali da daju oduška. 

Tako je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako slave u spavaoni, a za to su imali dobar razlog. 

Deca koja su zaustavila pola sveta... Garić, Robi, DŽama, Ostoja, Đavo, Krivi, Gojko, Grubi, Zorke, Dozer, Doca... (slika je nastala 98/99 u spavaoni, slavlje povodom rođenja deteta našeg brata DŽame)

Posted by Heroji Košara on Tuesday, February 2, 2021

U opisu fotografije, koji je grupi "Heroji Košara" poslao jedan od boraca, napisano je sledeće: 

- Deca koja su zaustavila pola sveta... Garić, Robi, DŽama, Ostoja, Đavo, Krivi, Gojko, Grubi, Zorke, Dozer, Doca... (slika je nastala 98/99 u spavaoni, slavlje povodom rođenja deteta našeg brata DŽame).

Bil Gejts ima plan za svet posle korone! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA