Najnovije

ODVELI GA U SELO KOJE JE NJEGOVA VOJSKA GRANATIRALA: Ukrajinski vojnik prebegao u DNR (VIDEO)

Ratni reporter Andrej Rudenko, koji od 2014. prati najvažnije događaje u sukobima u Donbasu, objavio je kratak intervju sa pripadnikom ukrajinske vojskem, koji je prebegao u DNR, na njegovom autorskom Telegram kanalu ''Reporter Rudenko''. Razgovor se odvijao u selu Signalnoje, južno od Donjecka, gde je vatrom ukrajinskih trupa uništeno pet kuća.

Ukrajinski vojnik (Foto: Jutjub)

„Doveli su ga u selo Signalnoje da pokažu posledice granatiranja oružanih snaga Ukrajine, vojnika ukrajinske vojske Anatolija Taranenka, koji je 28. januara prešao na stranu DNR. Ima 47 godina, služio je u 1. mehanizovanoj tenkovskoj brigadi.

Prešao je na stranu DNR nakon sistematskog maltretiranja od strane komandanta!", potpisao objavljeni snimak Rudenko.

Predstavljajući se, vojnik ukrajinske vojske Anatolij Mihajlovič Taranenko ispričao je kako je stigao na teritoriju Republike.

„U to vreme sam bio u besu, pretukao me kolega, bio sam u takvom stanju da ... Ne sećam se kada sam i kako ušao na vašu teritoriju“, kaže on.

Zatim je na pitanje novinara o tome kako je dočekan odgovorio: „Pa, dobro sam dočekan, a ne onako kako se naši novinari susreću sa vašim novinarima ili vojskom, kako kažu vaši. Naši ... primaju i gore “.

„Trenutno ste stigli u selo Signalnoje i pucali ste na njega celu noć. Šta ste videli ovde?" - pitao je Rudenko stanovnika Poltavske oblasti, koji je bio deo jedinica ukrajinskih snaga u Donbasu.

„Veoma je bolna slika kada takva mala deca žive, uče i moraju da se sakrivaju ispod stolova kako ih ne bi pogodila eksplozija, granata ili metak. Veoma okrutno! Čemu uopšte služi ovaj rat?" - rekao je Taranenko na ovo.

Takođe je priznao da se granatiranje sela izvodi sa položaja ukrajinske vojske: „Ko?! Sa naše teritorije. Tvoji neće udarati svoj narod, svoje civile “.

„Ovde je selo, prošli ste ga gotovo u potpunosti, da li ste ovde videli neke vojne objekte? - pitao je dopisnik, dodajući da je tokom noći uništeno pet kuća.

„Ne, nema vojnih objekata, ništa, samo civili: žene, deca, bake i deke. A ovo je takozvano primirje: ne otvarajte vatru!" - odgovorio je ukrajinski vojnik koji je prebegao u DNR.

A čime su ukrajinske snage gađale Signaljnoje, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA