Najnovije

OGLASIO SE KREMLJ POSLE SASTANKA: Evo šta su se dogovorili Vučić i Putin!

Predsednik Rusije Vladimir Putin i srpski predsednik Aleksandar Vučić razgovarali su telefonom i kao prioritet postavili širenje saradnje po pitanju vakcinacije, kao i naknadnu isporuku vakcinu Sputnjik V, piše u izveštaju zvaničnog Kremlja. U istom izveštaju nema informacija o dogovoru oko pomoći ruskih stručnjaka u izgradnji postrojenja za pravljenje vakcina koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

“Ruski predsednik Vladimir Putin obavio je telefonski razgovor sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Oba lidera nastavila su da razmenjuju mišljenja o aktuelnim pitanjima koja se tiču bilateralnih i međunarodnih odnosa. Detaljno su procenili dosadašnje napore u borbi protiv pandemije KOVID-19 i kao prioritet postavili širenje saradnje u sferi vakcinacije, uključujući naknadne isporuke ruskog cepiva Sputnjik V Srbiji”, piše u saopštenju.

Kako se dalje navodi, predsednik Srbije upoznao je Vladimira Putina sa trenutnom situacijom u mirovnom sporazumu sa Kosovom.

“Ruska strana je potvrdila svoj principijelni stav o dobro izbalansiranom rešenju kosovskog problema, koje bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN. Zabeleženo je i da Srbija može da nastavi da računa na rusku podršku po ovom i drugim važnim pitanjima. Oba lidera pozitivno su ocenila rusko-srpsku saradnju i konstatovali uspešnu primenu velikih zajedničkih energetskih, transportnih i visokotehnoloških projekata”, zaključuje se u saopštenju.

Bil Gejts ima plan za svet posle korone! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA