Najnovije

MILENIN ADVOKAT: Mika može biti osuđen i bez materijalnih dokaza

Denis Bećirić, jedan od advokata koji zastupa oštećene u slučaju Mike Aleksića, izjavio je da osuđujuća presuda može biti doneta i bez materijalnih dokaza.

Milena i Mika (foto: Jutjub)

"U ovakvim slučajevima teško je savetovati devojke da otvoreno govore o najintimnijim stvarima, jer nas one vide prvi put u životu", rekao je advokat Bećirić. Međutim, on tvrdi da njima kao punomoćnicima nije toliko teško jer znaju da oštećene govore istinu.

"Mi se trudimo da one ne izostave, ali i da ne dodaju ništa prilikom davanja izjave. Istina je ono za šta se one bore u ovom postupku", kazao je Bećirić.

Takođe, ističe da je zadovoljan radom tužilaštva i policije i da sve ide uobičajenim tokom, onako kako to zakon i predviđa.

Ono što se dalje očekuje jeste veštačenje oštećenih. Komisija od dva člana - jedan psihijatar i jedan psiholog - treba da obavi razgovor sa devojkama i da donese svoj sud o njihovom psihičkom stanju i traumama.

"Nakon svega toga, oštećene će svoje izjave davati u sudnici, pred okrivljenim, a druga varijanta, ukoliko sudija tako proceni, može podrazumevati i lice u lice oštećenih i okrivljenog", ističe Bećirović.

Međutim, on naglašava da se ova procesna radnja retko sprovodi.

"Ne spremamo devojke za suočenje, jer iskreno mislim da do njega neće ni doći. I bez materijalnih dokaza, presuda može biti osuđujuća", kazao je advokat.

On je naveo da sud ceni iskrenost, ponašanje oštećenih, ali i motive.

Što se tiče medija, Bećirović kaže da oni mogu da izvrše pritisak, ali da to ne bi smelo da utiče na konačnu presudu.

Na mnogobrojna pitanja o tome zašto se sve to prijavilo tek sad, advokat kaže da niko nema pravo da postavi to pitanje i da je glavni motiv svih devojaka da zaštite potencijalne nove žrtve.

Advokat Denis Bećirić istakao je da je prerano razgovarati o epilogu ovog slučaja, ali da bi donošenje osuđujuće presude za njih predstavljalo pobedu.

"Nemam apsolutno nikakvu dilemu oko toga šta je istina", zaključio je advokat Bećirić.

Epilog slučaja iz 2019. godine: Teško je razumeti zašto neko misli da je ova kazna prevelika ili premala

Dušan Petronijević koji je 13. oktobra 2019. godine nožem usmrtio svoju, tada 19 godina staru devojku, osuđen je na 40 godina zatvora.

Otac pokojne Violete Jošić koju je 14 godina stariji Dušan čak 39 puta uboo nožem u predelu vrata i grudi, istakao je da 40 godina nije dovoljno.

Advokat Bećirić naveo je da tolika kazna i nije toliko česta.

"U vreme kada se ovo krivično delo izvršilo, kazna od 40 godina bila je maksimalna. Teško je razumeti zašto neko misli da je ova kazna prevelika ili premala. Zavisi iz kog ugla se gleda", rekao je on.

Sudeći po izmenama zakona koje su donete, neće biti umanjenja ove kazne.

Aleksićev branilac međutim tvrdi da njegov klijent nije mogao biti silovatelj usled fizičkog nedostatka. O čemu se radi, čitajte OVDE.

Izvor: Espreso, Prva

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA