Najnovije

ŠOK! Postoji 4.000 sojeva Kovid 19, svi unapređuju vakcine!

Britanski ministar zadužen za vakcinaciju Nadim Zahavi potvrdio je da širom sveta trenutno postoji oko 4.000 sojeva virusa koji uzrokuje bolest KOVID-19, tako da svi proizvođači vakcina pokušavaju da poboljšaju njihovu efikasnost.

Korona virus. (Foto: pixabay. com)

"Vrlo je malo verovatno da trenutna vakcina neće biti efikasna na poznatim sojevima virusa, posebno kada je reč o sprečavanju težeg oblika bolesti i hospitalizacije. Svi proizvođači, Fajzer, Biontek, Moderna, AstraZeneka i drugi gledaju da poboljšaju svoju vakcinu kako bi bili sigurni da smo spremni za bilo koji novi soj, a širom sveta sada postoji oko 4.000 mutacija", rekao je Zahavi za „Skaj NJuz“, prenosi Rojters.

Hiljade sojeva koronavirusa potvrđeno je dok virus mutira, uključujući takozvane britanske, južnoafričke i brazilske sojeve za koje se tvrdi da se šire brže od drugih, a samo veoma mali broj tih mutacija će verovatno biti važan i promeniti virus na primetan način", navodi „Britiš medikal džornal".

Univerzitet DŽons Hopkins je saopštio da je novi koronavirus,koji su naučnici nazvali SARS-KoV-2, usmrtio je 2,268 miliona ljudi širom sveta otkako se pojavio u Kini krajem 2019.godine, navodi agencija.

Šešelj žestoko napao Marića i Jovanu, otkrio i ko režira sukob sa Čankom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA