Najnovije

SRAMNE OPTUŽBE STEJT DEPARTMENTA: Bi-Bi-Si izazvao buru, Kina na udaru Amerike i Zapada!

SAD su osudile izveštaje o kako tvrde, sistematskom silovanju i mučenju žena u kineskim kampovima za Ujgure i zahtevale "ozbiljne posledice" za ove navodne zločine, prenosi Bi-Bi-Si.

Kina. (Foto: Jutjub)

Stejt department je saopštio da je "duboko uznemiren zverstvima", a izjava predstavlja reakciju na Bi-Bi-Si-jev članak zasnovan na intervjuima sa bivšim zatvorenicama i pripadnicima obezbeđenja.

U članku se iznose optužbe za navodno masovno silovanje, seksualno zlostavljanje i torturu u kampovima u kineskoj regiji Sinkjang.

Žena iz Kazahstana koja je u Sinkjangu bila zatvorena 18 meseci kaže da je bila primorana da svlači ujgurske žene i da ih vezuje lisicama pre nego što ih je ostavljala nasamo sa kineskim muškarcima. Priče o mučenju potvrdio je i jedan čuvar iz kampa.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova je u sredu optužio Bi-Bi-Si za "lažne izveštaje" koji su "u potpunosti bez činjenične osnove".

Kina uporno odbacuje optužbe za kršenje ljudskih prava u Sinkjangu i ističe da kampovi nisu logori, već centri za stručno obrazovanje i obuku.

Šešelj žestoko napao Marića i Jovanu, otkrio i ko režira sukob sa Čankom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA