Najnovije

DVE EKSPLOZIJE POTRESLE AVGANISTAN: Ima mrtvih i ranjenih!

Dve odvojene eksplozije potresle su danas glavni grad Avganistana Kabul i usmrtile najmanje tri osobe, a ranile još četvoricu, potvrdile su avganistanske vlasti, prenosi AP.

Eksplozija. (Foto: Jutjub)

Prva eksplozija dogodila se u prodavnici u centru glavnog grada, koja je srušena i tom prilikom su ubijena najmanje dva pripadnika nacionalne manjine Sika, potvrdila su nezvanično agenciji dvojica avganistanskih policijskih službenika.

Policija je saopštila da je šest ljudi ranjeno u toj eksploziji u prodavnici i da niko nije ubijen, kao i da se istražuje šta je izazvalo eksploziju.

Za drugu eksploziju koja se dogodila danas, navodi se da je "lepljiva" bomba pričvršćena na policijski automobil eksplodirala u severnom Kabulu i ubila jednog policajca.

AP navodi da niko još nije preuzeo odgovornost za dve eksplozije, ali teroristička grupa Islamska država (ID) označila je ranije kao svoje mete Sike i druge manjinske zajednice u Avganistanu, dok talibani koriste takozvane "lepljive" bombe, napravljene u kućnoj radinosti koje se pričvrste za kola i aktiviraju na daljinu, za napade na određene osobe.

Broj terorističkih akcija i drugih nasilnih napada značajno se povećao u zemlji dok se mirovni pregovori u Kataru između talibana i avganistanske vlade odugovlače, a za neke od njih odgovornost je preuzela ID, a za one koji nisu rasvetljeni, vlada optužuje talibane koji negiraju odgovornost za većinu napada.

Miraš Dedeić poručio da treba da se "presudi svetosavskom opanku"! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA