Najnovije

NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI RUSKI NAPAD: Kineski eksperti o ruskom “Damoklovom maču”

U slučaju vojnog sukoba, oružane snage Rusije sposobne su da obrišu apsolutno svaku zemlju sa lica zemlje. Članak na ovu temu objavio je kineski portal Baijiahao.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Za rusku vojsku ne možemo reći da je najbrojnija. U pogledu ovog pokazatelja, inferiorna je u odnosu na Kinu, Indiju, Sjedinjene Države, pa čak i Severnu Koreju, a poređenje sa NATO-om nema smisla.

Ipak, čak i ovakvo stanje stvari ne sprečava da se ruska vojska s pravom smatra jednom od najjačih na svetu, a u slučaju izbijanja neprijateljstava, ruske oružane snage imaju šta da pokažu neprijatelju. 

Kao što je primetio autor članka, Rusija ima veliko iskustvo u razvoju i proizvodnji naprednog oružja. Konkretno, prva je počela da oprema svoju avijaciju i mornaricu hipersoničnim raketama koje niko drugi na svetu nema.

Pored toga, za razliku od mnogih stranih kolega, ruski vojnici su više puta učestvovali u vojnim sukobima, što im daje prednost u slučaju rata.

Najveća teritorija omogućava Rusiji da kontroliše razvoj situacije u Evropi, da obuzda SAD na Istoku i da dominira na Arktiku.

A ogromna ležišta, gotovo svih prirodnih resursa, minimalizuju zavisnost od ponude stranih proizvoda. Analitičar je kao treći ruski adut naveo nuklearno oružje, koje će odmah biti pušteno u rad u slučaju pretnje po opstanak države.

„Nuklearni arsenal Rusije je Damoklov mač, koji svakog trenutka može pasti na neprijatelja. Čak i zemlja sa tako snažnim protivraketnim sistemom kao što su Sjedinjene Države ne može da zaustavi ruski napad.

Stoga, nijedna zemlja na svetu neće imati nikakvu korist od rata sa Rusijom“, zaključuje kineski analitičar. 

Američki komandant tvrdi da je Rusija najveća bezbednosna pretnja. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA