Najnovije

UNIKATNO ''SMART ORUŽJE ZA HIPSTERE'': Šef Kalašnjikova pokazao novu pumparicu (VIDEO)

Dmitrij Tarasov, generalni direktor Grupe kompanija „Kalašnjikov“, govorio je o pametnoj sačmari MP-155 Ultima, koja je ujedno i gadžet i oružje sposobno za obuku pucača.

MP-155 Ultima (Foto: Jutjub)

U intervjuu za RBK, šef Kalašnjikova rekao je da je glatka cev puške MP-155 Ultima sinhronizovana sa mobilnim uređajima, takođe ima procesor sa brojačem ispaljenih patrona, kompasom i video snimkom.

„Zadatak je privući onaj deo publike koji je rođen sa spravama i ne može da zamisli život bez njih. Klasični lov danas postaje sve ređi, čak i neobičan. Stoga želim da uključim hipstere, generaciju Z“, rekao je Tarasov.

Kalašnjikov namerava da nastavi da razvija ovu liniju.

„I to neće biti samo pucnjava. Zaista želim da ljudi, prvo, odgovorno poseduju oružje i istovremeno budu zadovoljni “, objasnio je šef grupe kompanija.

Po prvi put je na forumu Armija-2020 predstavljena pametna sačmara (pumparica) kalibra 12. Futuristički dizajn zasnovan je na klasičnoj poluautomatskoj pušci MP-155. Ima modularni dizajn koji vam omogućava da ga modifikujete u skladu sa potrebama klijenta. Procenjena cena je 100 hiljada rubalja (oko 1.100 evra).

Grupa kompanija Kalašnjikov najveći je ruski proizvođač automatskog i snajperskog oružja, navođenih artiljerijskih granata i preciznog oružja, navodi se veb stranici te grupe. Kalašnjikov čini oko 95% proizvodnje malokalibarskog oružja u Rusiji.

Vatreno krštenje ruskih Terminatora pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA