Najnovije

ŠTA JE SA MAPOM "KOSOVO JE SRBIJA": Oglasio se Kurti posle sastanka sa Lajčakom!

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti oglasio se posle sastanka s izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom, pošto zajedničkih izjava za medije nakon njihovog razgovora nije bilo.

Aljbin Kurti. (Foto: Jutjub)

Kurti je rekao da datum za početak dijaloga sa Beogradom nije određen i da ne poriče važnost dijaloga sa Srbijom, ali da se o zalaže za, kako je naglasio, principijelan dijalog zasnovan na dobroj pripremi i iskrenosti, prenose lokalni mediji. 

Kurti je posle sastanka sa Lajčakom kojim je diplomata EU počeo trodnevnu posetu Kosmetu rekao da se načelno ne protivi dijalogu. 

- Nisam načelno protiv dijaloga, ja sam za principijelan dijalog, koji će biti iskren i dobro pripremljen - rekao je Kurti.

Kad će početi dijalog sa Beogradom?

Kurti je naglasio da početak dijaloga nije vremenski ograničen i da se pre početka moraju formirati nove institucije Kosmeta.

- Ne postoji datum, jer moramo formirati vladu, mora se obaviti potvrđivanje rezultata izbora. Vlada će imati ministra spoljnih poslova za sve izvršne poslove, pa i pitanje dijaloga - istakao je Kurti.

Upitan da li se razgovaralo o mapi ispred koje je Lajčak u kancelariji u EU dao izjavu, a na kojoj je Kosmet sastavni deo Srbije, lider Samoopredeljenja je naveo da se o tome nije razgovaralo.

Haos u Župi posle napada jurišnika DPS na političke rivale! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA