Najnovije

UBISTVO IVANOVIĆA: Prištinski tužilac povukao optužnicu protiv Radoičića, razlozi su "unutrašnja i poverljiva stvar"

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je od Osnovnog suda u Prištini da povuče nalog za hapšenje Milana Radoičića, što je ovaj sud potom i učinio, nakon medija, vest je potvrdio i sudija Valjon Kurtaj.

OLiver Ivanović (foto: jutjub)

„STK (Specijalno tužilaštvo Kosova) podnelo je zahtev za povlačenje poternice i sud je, postupajući po njegovom zahtevu, povukao poternicu“, izjavio je za Kallxo sudija Osnovnog suda u Prištini, Valjon Kurtaj.

Ovaj medij kontatkirao je predstavnike Specijalnog tužilaštva koji su, odbili da pruže detalje o razlogu za podnošenje ovakvog zahteva sudu.

Kako su naveli – reč je o „unutrašnjoj i poverljivoj stvari o čemu se ne mogu izjasniti“, prenosi Kallxo.

Neposredno pre zvanične potvrde o ukidanju naloga za hapšenje, prištinska Koha prenela je iste navode – objavivši ujedno odluku Osnovnog suda u Prištini.

Kao jedan od razloga za podnošenje ovakvog naloga navodi se da potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, od trenutka izdavanja istog – avgusta 2020, nije priveden pred pravosudne organe.

Sinoć je navode o ukidanju ovog naloga komentarisao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Ukidanje naloga za hapšenje vidi kao potvrdu onoga što je on sam pričao i ranije – da Radoičić nije uključen u ubistvo Olivera Ivanovića.

Više od dve godine vi slušate svakoga dana kako je Milan Radoičić ubica, a Vučić je skriveni nalogodavac, a šta ćemo sad? – upitao je predsednik.

Kosovski pravosudni organi potraživali su Milana Radoičića zbog navodne umešanosti u ubistvo političara Olivera Ivanovića.

Radoičić se zajedno sa Zvonkom Veselinovićem sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Oni, međutim, nisu obuhvaćeni optužnicom koju je podiglo Specijalno tužilaštvo zbog toga što kosovsko zakonodavstvo ne dozvoljava suđenje u odsustvu, a zbog čega je ujedno prethodno i podnet nalog za hapšenje.

Radoičića su prethodno kosovski organi pokušali da uhapse 23. novembra 2018. godine u severnom delu Mitrovice, ali bezuspešno. Specijalno tužilaštvo je potom zatražilo od Osnovnog suda u Prištini da izda nalog za hapšenje Radoičića. Isti je izdat 21. januara 2019. godine.

Za to vreme on se u centralnoj Srbiji pojavljuje na sastancima srpskog državnog vrha i Srpske liste.

Radoičić je odmah nakon što je optužen za umešanost u ubistvo Ivanovića negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i poručio da se neće predati prištinskim vlastima. Na njegovoj strani je i srpski državani vrh koji tvrdi da je nevin.

Vučić zataškava šta su radili njegov brat Andrej, Vulin, Babić i drugi na poljima marihuane, opširnije OVDE.

Izvor: KosSev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA