Najnovije

"AKO NE NAPUSTI CRNU GORU, SLEDUJE MU ROBIJA!": Biznismen otkrio koliko je Milo Đukanović zaista bogat!

Predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i njegovoj partiji dao je milione evra, a onda je završio kao begunac, na crvenoj Interpolovoj poternici. Prijateljstvo je prekinuo rat do istrebljenja, a iz Londona je poručio Đukanoviću: “Nismo više prijatelji, vrati moje pare!”

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

U intervjuu za medije biznismen Duško Knežević pred izbore u Nikšiću, rodnom gradu predsednika Crne Gore, preti: “Milo, ako ne napustiš Crnu Goru, sigurno ti sleduje robija!”

Ukinuta je poternica, planirate li da se vratite u Crnu Goru i kad?

– Nakon što je Interpol ukinuo poternice protiv mene, očekujem da isto učini i crnogorsko pravosuđe. Interpol je to uradio neposredno pred izbore u Crnoj Gori u avgustu prošle godine, što je bila jasna poruka Milu Đukanoviću o mom statusu na međunarodnom planu. Moji advokati su podneli zahtev za ukidanje poternice, kako bih mogao da se vratim u Crnu Goru. Taj zahtev je odbijen, a Crna Gora još nije povukla zahtev za ekstradiciju, koji je ranije upućen Velikoj Britaniji. Mislim da sam Crnoj Gori potreban.

Šta mislite da je sledeći korak Mila Đukanovića – pokušaće na silu da se zadrži na vlasti ili će pobeći iz zemlje?

– Smatram da su presudni izbori u Nikšiću, njegovom rodnom gradu. Kao što znamo, on je, uz podršku prosrpske politike i Miloševića, došao na vlast na talasu radničke pobune koja je krenula iz Nikšića 1989. godine, kada su radnici probili Žutu gredu i srušili tadašnje rukovodstvo u tzv. AB revoluciji. Posle poraza u Nikšiću za koji dan, Đukanović više nema šta da traži na političkoj sceni. Ako ne napusti Crnu Goru, sigurno mu sleduje robija.

Možete li da procenite koliko je njegovo bogatstvo?

– Bio je više puta na Forbsovoj listi najbogatijih političara, pretpostavljam da je više od milijarde. U to ulazi imovina koja se vodi na strane investitore, koji su fiktivni vlasnici kazina, rizorta, hotela i nekretnina, kao i bogatstvo koje je vezano za Aca Đukanovića i Prvu banku. To ga čini jednim od najbogatijih političara u ovom delu Evrope.

Mislite li da su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović ti koji će Crnu Goru povući napred?

– Nova vlada ne odražava volju parlamentarne većine koja je pobedila na izborima. LJudi u njoj, tzv. apostoli, nemaju ni životno, ni poslovno, ni međunarodno iskustvo. Crna Gora s tako prosečnim kadrovima ne može da napreduje, a posebno ne u vreme velike ekonomske krize i korone.

Otkud preokret Krivokapića u odnosu prema Srbiji?

– Krivokapić ima dobar odnos prema Crkvi i Srbiji lično. Međutim, ušao je u neke situacije u kojima je nespretno reagovao, posebno što nije povukao odluku o proterivanju ambasadora Božovića iz Crne Gore. Srbija neće preći preko toga, ona je svoju odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića povukla za dva dana. Nema normalizacije odnosa dok se taj problem ne reši, a ključni čovek za to je Krivokapić.

Đukanović vređao upokojenog vladiku Atanasija! Više o tome OVDE.

Izvor: Objektiv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA