Najnovije

SRBIJA SE ZATVARA OD SUTRA! Ovo su najnovije mere Kriznog štaba!

Krizni štab je na sednici prelomio i od sutra će u Srbiji sve biti zatvoreno kao što je bio slučaj za vikend.

Krizni štab (Foto: Vlada Srbije)

Ovoga puta, zatvaranje važi i tokom radne nedelje, preciznije od sutra, uključujući i naredni vikend. To znači da osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, gotovo ništa neće raditi.

Inače, sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas nešto posle 8 sati. Medicinski deo Kriznog štaba na poslednjih nekoliko zasedanja zahteva zaključavanje na 10 do 14 dana, dok su članovi Vlade, protiv toga.

I premijerka Ana Brnabić je najavila da će doći do pooštravanja mera.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je posle konsultacija medicinskog dela Kriznog štaba sa premijerkom u nedelju da je struka ostaje pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene.

Kon je tada ponovio da mere uvedene za vikend nisu bile dovoljne da se stopa zaraze smanji i da je medicinski deo govorio da nisu dovoljne i da su kozmetičke.

Iako je prvobitno struka govorila o zatvaranju na nedelju dana, pa onda i na 10, sada smo, zbog celokupne epidemiološke situacije stigli do minimum 14 dana, a o tome je govorio upravo dr Kon. Naveo je da minimum za "zatvaranje" sada nije više 10 dana, nego 14 dana.

Podsetimo, na osnovu jučerašnjih podataka u Srbiji je bilo testirano 15.265 građana od kojih je 4.634 novozaraženih. Preminulo je 28 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno je njih 219.

Desetine naoružanih vozila stiglo u Hasaku i Deir Ez-Zor. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA