Najnovije

PUTIN SE NIJE VAKCINISAO PROTIV KORONE: Ruski predsednik otkrio šta čeka, i kakve reakcije je imala njegova ćerka posle cepljenja!

U Rusiji je od januara 2021. godina počela masovna vakcinacija građana protiv virusa korona, pri čemu i zainteresovani stranci koji se nalaze u Rusiji mogu da prime vakcinu Sputnjik Ve. Ipak, predsednik Vladimir Putin još je nije primio.

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

U februaru 2021. godine Putin se susreo sa direktorima ruskih medija i tokom razgovora sa njima saopštio da još nije primio Sputnjik Ve, jer mu prema njegovom programu vakcinacije predstoji vakcinisanje od drugih bolesti, kao što su grip i pneumokoke.

„Neću da se glupiram i zato to neću učiniti specijalno pred kamerama, ali ću sigurno primiti našu vakcinu koju smatram najboljom na svetu po svim pokazateljima (misleći na Sputnjik Ve – ured)“, rekao je ruski predsednik, a preneo „Kommersant“.

U najskorije vreme Putin planira da se posavetuje sa lekarima koji treba da mu kažu kada bi bilo najbolje da primi vakcinu protiv virusa korona. Predsednik pretpostavlja da će to biti krajem leta ili početkom jeseni 2021. godine, u vreme kada ima planirana službena putovanja.

11. avgusta 2020. godine Putin je saopštio da je registrovana prva vakcina na svetu protiv infekcije Covid-19 „Sputnjik Ve“. Prema njegovim rečima, jedna od njegovih ćerki je učestvovala u ispitivanju vakcine i primila obe doze. Posle prve doze temperatura joj se podigla do 38 stepeni, a narednog dana je bila nešto viša od 37.

„To je sve, posle druge doze, druge vakcine, temperatura joj se takođe malo podigla, a zatim se sve normalizovalo, dobro se oseća, a pokazatelji antitela su visoki“, rekao je ruski predsednik u avgustu prošle godine.

DŽihadisti više neće smeti ni da priđu granici sa Sirijom! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA