Najnovije

SAUDIJCI UPALI U KLOPKU: Huti ih pustili dublje, a onda raspalili iz sve snage, razbili su ih! (VIDEO)

Huti su saopštili da su njihovi borci odbili veliki napad Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i njenih saveznika u severozapadnoj jemenskoj provinciji Hadža.

Huti iz Jemena. (Foto: Jutjub)

U početku su Huti dozvolili da koalicione snage predvođene Saudijskom Arabijom napreduju u oblasti Bani Hasan u okrugu Hajran. U trenutku kada su saudijske snage prešle u to područje, jemenska grupa pokrenula je dobro isplanirani kontranapad. Saudijske snage, koje su bile iznenađene, nisu uspele da zadrže svoje položaje.

Na video snimku bitke u Bani Hasanu vidi se kako se hutski borci iz neposredne blizine sukobljavaju sa saudijskim snagama. Huti su tokom povlačenja napali iz zasede nekoliko jedinica.

U toku bitke Huti su uništili ili zaplenili nekoliko oklopnih vozila "Oškoš M-ATV" saudijskih oružanih snaga. Neodređeni broj boraca koje podržava Saudijska Arabija takođe je ubijen ili povređen. Huti su uspeli da povrate sve pozicije koje su izgubili u Bani Hasanu. Koalicione snage predvođene Saudijskom Arabijom potisnute su iz regiona.

Uspešan kontranapad u Bani Hasanu primer je kako Huti održavaju prednost na nekoliko frontova u Jemenu uprkos svojim ograničenim resursima. U međuvremenu, dostignuća Koalicije koju predvodi Saudijska Arabija i dalje su ograničena.

Dana 16. marta, koalicioni ratni avioni gađali su vodeni dron u moru pored grada Salifa na zapadnoj obali Jemena.

Uskoro zabrana mini HE u određenim područjima, evo kojim! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA