Najnovije

SUKOB NA DALEKOM ISTOKU: Severna Koreja "raskrstila" sa azijskom državom, Amerika glavni krivac!

Severna Koreja je najavila da će prekinuti diplomatske odnose s Malezijom nakon što je tamošnji sud presudio da njen državljanin može biti izručen u SAD zbog optužbi za pranje novca, prenosi Rojters na osnovu izveštaja KCNA.

Severna Koreja. (Foto: Jutjub)

Agencija navodi da je KCNA prenela da je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje takođe upozorilo da će Vašington snositi posledice zbog ovog slučaja, a izručenje njenog državljanina je nazvalo podlim činom i neoprostivo teškim zločinom malezijskih vlasti kojim se krše priznati međunarodni zakoni.

Rojters prenosi da je početkom marta najviši sud Malezije presudio da državljanin Severne Koreje Mun Čol Miong može biti izručen u SAD, nakon što je uhapšen 2019. godine po poternici američkih vlasti za pranje novca i izdavanje lažnih dokumenata koje su pratile nelegalne pošiljke u Severnu Koreju.

Nekada bliske veze Malezije sa Severnom Korejom ozbiljno su narušene nakon što je otuđeni polubrat korejskog lidera Kim DŽong-Nam umro na aerodromu u Kuala Lumpuru u februaru 2017.godine, nakon što su ga dve žene poprskale nervnim otrovom po licu, navodi agencija.

Eksplozivna naprava raznela konvoj u Iraku! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA