Najnovije

KRIVOKAPIĆ BOJKOTUJE MEDOJEVIĆA?! Premijer nije pozvao lidera PzP na sastanak sa čelnicima stranaka parlamentarne većine!

Lider crnogorskog Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević izjavio je danas da ga premijer Zdravko Krivokapić nije pozvao na današnji sastanak s predsednicima stranaka koje čine parlamentarnu većinu i da ne zna razlog za to.

Nebojša Medojević. (Foto: Jutjub)

Medojević je ponovio da PzP ostaje čvrsto pri stavu da neće glasati ni za jedan zakon u Skupštini, sve dok ne budu usvojeni tužilački zakoni u formi koja je bila usaglašena sa vladom i ostatkom parlamentarne većine, prenosi portal RTCG.

"Kao suverenistička, reformska stranka koja je dala ključni doprinos u izglašavanju Ustava i tada i sada smo bili protiv da se i tužilaštvu i pravosuđu daje status nedodirljivih grana vlasti, bez ikakve kontrole parlamenta, bez prethodno sprovedene lustracije, otvaranja dosijea i opšteg reizbora svih tužilaca i sudija", istakao je Medojević.

Prema njegovom mišljenju, tužilaštvo je izmenama Ustava, u kojima, kako ističe, nije učestvovao PzP, formirano kao četvrta grana vlasti, koja ne odgovara nikome osim Đukanoviću i DPS-u.

"Tužilaštvo je postala zatvorena sekta koja skupa sa tužilačkim savetom čuvaju jedni druge i sprečavaju pokretanje krivičnih postupaka protiv porodice Đukanović", smatra Medojević.

On je ocenio da, imajući u vidu da u oblasti izbora i razrešenja tužilaca ne postoje jedinstveni standardi EU i da je to pitanje ostalo u nadležnosti država članica, predlozi DF o izmenama tužilačkih zakona nisu i ne mogu biti protiv EU standarda iz prostog razloga što ti standardi ne postoje.

Medojević je takođe izneo stav da je "očigledno da je Krivokapić deo nekog dogovora sa Đukanovićem, DPS i tajkunima kojima apsolutno odgovara postojeće stanje u tužilaštvu i koji sprečavaju nužne promene".

"Vijesti" su u petak objavile da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao predsednike stranaka koje čine parlamentarnu većinu na razgovore koji će biti održani danas. List je naveo da će tema razgovora biti izlazak iz političke krize i da će Krivokapić odvojeno razgovarati sa liderima partija.

Vrhunski svetski naučnici otvorili vrata novoj nadi u lečenju korona virusa! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA