Najnovije

TRAMP UZVRAĆA UDARAC: Sve će biti po njegovim pravilima

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuće sopstvenu društvenu mrežu u naredna dva do tri meseca. O ovome je Foks NJuzu ispričao njegov viši savetnik, DŽejson Miler.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Pojasnio je da Tramp planira da privuče desetine miliona korisnika na svoju platformu. „Mislim da će društvena mreža postati najpopularnija i potpuno će promeniti pravila igre. Svi će sačekati i videti šta tačno radi predsednik Tramp“, rekao je savetnik.

Miler je pojasnio da ne može da pruži nikakve detalje, ali je rekao da je Tramp održao sastanke sa nekoliko razvojnih timova.

U februaru je Miler otkrio da se Tramp oseća srećnije bez društvenih mreža. „Rekao je da je dobro biti izvan društvenih mreža, a ne osećati uticaj zatvorenog sveta mržnje u koji se društvene mreže često pretvaraju“, objasnio je savetnik. Prvi put posle mnogo godina, Trampa vidi kao „zaista opuštenog“, rekao je on.

Tviter je 9. januara na neodređeno vreme blokirao Trampov nalog zbog „rizika od daljeg podsticanja na nasilje“. Pored toga, rukovodstvo društvene mreže obećalo je da će blokirati nalog bilo kog korisnika koji mu da reč.

Bivšem američkom lideru takođe je zabranjeno postavljanje video snimaka naJutjubu, a osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je da će Tramp ostati bez društvenih mreža do kraja predsedničkog mandata. 16. januara njegove stranice na Fejsbuku i Instagramu iznenada su odmrznute, ali poslednje objave tamo datiraju od 6. januara.

Blokade su započele nakon nereda koje su Trampove pristalice pokrenule 6. januara. Upali su u zgradu Kapitola i opkolili senatsku salu. Senatori i kongresmeni morali su da prekinu sastanak na kojem je planirano da se odobre rezultati glasanja na izbornom kolegijumu, prema kojem je za predsednika izabran demokrata DŽo Bajden. Tokom protesta, pet osoba je ubijeno, a desetine uhapšeno.

Šta Putin i Šojgu rade u Sibiru, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA