Najnovije

IRAČKI OBAVEŠTAJCI POKVARILI PLAN ISLAMSKE DRŽAVE: Izvršili hapšenje ali nisu ni sanjali koga su uhvatili!

Ranije danas, Iračko vojno-obaveštajno odeljenje uhapsilo je dve žene teroristkinje, uključujući i onu odgovornu za pomaganje terorističke organizacije Islamska država (ID).

Iračka vojska. (Foto: Tviter video)

"Alsumaria NJuz" je prenela da su "pripadnici Divizije vojne obaveštajne službe u sastavu 14 i pešadijske brigade 51, uspeli da uhapse dve žene teroristkinje i da ih sprovedu u Kirkuku", ističući da je "jedna od njih pripadnica Islamske države", pa su u obavezi da ih pogube prema nalozima za hapšenje u skladu sa odredbama člana 4. - terorizam.

U vezi s tim, iračke snage bezbednosti pokrenule su novu bezbednosnu operaciju u zoru juče, 21. marta, u provinciji Dijala, u potrazi za naoružanim elementima za koje se sumnja da pripadaju terorističkoj organizaciji "ID".

Izvor bezbednosti rekao je iračkoj mreži "Alsumaria NJuz", da su jedinice policijskih snaga izvele bezbednosnu operaciju danas u zoru u Bakubi u provinciji Dijala, zbog kidnapovanja četvorice farmera u subotu, od strane naoružane grupe za koje se sumnja da pripadaju elementima "ID-a".

Izvor je istakao da se područja u kojima je izvedena bezbednosna operacija nalaze unutar područja Al-Makisa i Abu Karma, ukazujući da se i dalje opisuju kao "vruća područja".

Izvor je naveo da ta područja koriste militanti koji izvode svoje terorističke operacije.

Iračke snage bezbednosti nastavljaju da pretražuju, pročišćavaju i progone ostatke ID-a širom zemlje, kako bi osigurale da se organizacija i njeni elementi ne pojave ponovo.

SAD gube vazdušni rat sa Rusijom i Kinom, otkrivena najveća slabost Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnik Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA