Najnovije

FBI NA NOGAMA! ISPLIVALI NOVI DETALJI JEZIVOG KRVOPROLIĆA: Bombaški napad nije izveo džihadista ID, već... (VIDEO)

Bombaški napad čija meta je bila patrola američke koalicije u severnom sirijskom gradu Manbidžu pre tri dana izvršen je od strane žene bombaša samoubice, a ne muškarca kako tvrdi Islamska država, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) navodeći specijalne izvore.

Eksplozija u gradu Manbidžu (Foto: Jutjub)

- Čovek koji se pojavio na video snimku u blizini restorana “Palata prinčeva”, gde se dogodilo napad, otpratio je jednu ženu u restoran koja se detonirala za manje od minuta nakon što je on otišao - navodi se u izveštaju SOHR-a.

Grupa za monitoring sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da lokalne snage bezbednosti trenutno traže tog čoveka, koji je možda napustio područje koje je kontrolisao Vojni savet Manbidža (MMC). Prema centralnoj komandi američke vojske, dva pripadnika američke službe, jedan civilni službenik Kancelarije za odbranu i jedan nadzornik iste službe, ubijeni su, dok su tri pripadnika službe povređena u napadu na Manbidž, koji se istražuje od strane Federalnog biroa za istrage (FBI).

Islamska država je tvrdila da je napad izvršio muški bombaš samoubica, pod imenom "Abu Jasin al-Šami". Tek sada se to pokazalo pogrešnim. Teroristička grupa je možda namerno lagala kako bi manipulisala istragom. Međutim, mogućnost da je treća strana umešana sada je jača nego ranije.

Stiglo novo naređenje iz Damaska. Sirijska vojska dobila težak zadatak. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Islamska država udarila na Amerikance kada su se najmanje nadali

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA