Najnovije

RUSI SRAVNILI SA ZEMLJOM DŽIHADISTE: Nakon žestokog napada oglasile se i Ujedinjene nacije, Turci pobesneli

U vazdušnim napadima na severozapadnu Siriju u blizini turske granice, u kojima je poginula jedna osoba i zapaljeni su kamioni za distribuciju pomoći, ciljana su područja koja se smatraju najbezbednijim u regiji pod kontrolom pobunjenika, izjavio je visoki zvaničnik UN Mark Kats.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Napadi na nekoliko lokacija dan ranije razljutili su Tursku, koja je zatim svoje trupe stavila u visok stepen pripravnosti.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je zatražilo od Rusije da odmah zaustavi napade, navodi AP.

Mark Kats, zamenik regionalnog humanitarnog koordinatora UN za Siriju, rekao je da su napadi "izuzetno zabrinjavajući" zato što ugrožavaju živote najosetljivijeg stanovništva u toj oblasti.

SAD su osudile napade i tražile primirje na nivou cele zemlje.

U današnjem saopštenju SAD su navele da su napadi blizu graničnog prelaza Bab al Hava sa Turskom ugrozili pristup preko potrebnoj pomoći.

U enklavi pod kontrolom pobunjenika podeljenoj između provincija Idlib i Alepo živi više od 2,7 miliona raseljenih ljudi koji uglavnom žive u kampovima i privremenim skloništima, a mnogi su izbegli više vojnih ofanziva i borbi.

Opozicioni aktivisti tvrde da su ruski avioni izveli napade blizu graničnog prelaza Bab al Hava sa Turskom kasno sinoć, nekoliko sati pre nego što je artiljerija sirijske armije gađala Atareb, još jedan grad pod kontrolom pobunjenika.

Ambasador Đurić greškom poslao novinarima tekst iz "NJujork tajmsa"! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA