Najnovije

LOV NA DŽIHADISTE JE U TOKU: Nepoznati napadači brutalno ubili dvojicu terorista!

Neidentifikovani naoružani muškarci ubili su dva militanta Hadžat Tahrir al Šam-a (HTŠ), povezanog sa Al Kaidom, u severozapadnoj sirijskoj regiji Idlib.

DŽihadisti. (Foto: Jutjub)

Naoružani ljudi koji su se vozili motorom, pucali su i ubili militante u blizini grada Termanin, uveče, 25. marta u severozapadnoj pokrajini Idlib. Grad se nalazi između turske granice i oblasti pod kontrolom vlade u severnom Alepu.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad, koji je bio najnoviji u nizu operacija protiv HTŠ-a u Idlibu.

Pre otprilike nedelju dana, kontrolni punkt HTŠ-a na severnom ulazu u centar grada Idliba našao se na udaru. Dva militanta su povređena. Tajanstvena grupa koja sebe naziva "Abdulah Bin Anis Grup“ preuzela je odgovornost za napad. Ideologija i ciljevi grupe ostaju nepoznati.

HTŠ je stekao mnogo neprijatelja radeći na učvršćivanju stiska nad Idlibom tokom poslednjih nekoliko godina. Teroristička grupa uključila se u sukobe sa drugim frakcijama Al-Kaide, kao i sa militantima koje podržavaju Turci.

Nedavni napadi predstavljaju ozbiljan izazov za vlasti HTŠ-a u Idlibu. Uprkos strogim merama grupe u regionu, napadi postaju sve smeliji.

Kina preti osvetom zbog bombardovanja Srbije!Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA