Najnovije

PUŠTAJU GA NIZ VODU? Žestok šamar Evrope Vučiću!

Hteli to ili ne, afere koje je ova vlast napravila: Jovanjica, Krušik, Telekom i Savamala, dobiće epilog u Evropskom parlamentu, kao i moranje Srbije da napravi nezavisne medije i da oslobodi Skupštinu jednoumlja. Zato režim predvođen predsednikom države na sve načine pokušava da izmišljotinama o političkim protivnicima pokrije fijasko u Evropi.

Vučić (Foto: Jutjub)

Sa čak 538 glasova za, a svega 69 protiv, Evropa je definitivno udarila šamar Vučiću i potvrdila da je Srbija nedemokratska, zatvorena i jednopartijska država kojom vlada jedan čovek. U izveštaju se kaže da se žali zbog nedostatka napretka u mnogim reformama kada je reč o članstvu u EU, kao i nazadovanja u pitanjima ključnim za pristupanje Evropskoj uniji.

U svega nekoliko pozitivnih stavki, jasno je kao dan da Srbija ne ispunjava obaveze, i da će pod hitno morati da reši afere Jovanjica, Krušik, Telekom i Savamala. Traže se istrage i svakako da je ovo žestok udarac Srpskoj naprednoj stranci koja je danima pre sastanka evropskih parlamentaraca lobirala i tražila način da stopira ubacivanje afera u izveštaj EP.

Posebno se navodi da se pod hitno mora zavesti sloboda medija, a poznato je da je većina elektronskih i štampanih pod kontrolom vlasti, dok su napadi na slobodne i nezavisne medije, poput portala KRIK i organizacije CRTA, žestoki i prelaze granice dozvoljenog.

Na kraju, još jedno veliko upozorenje ide prema Skupštini, u kojoj, kako se navodi, nema opozicije i u kojoj vlada jednoumlje.

Sve ovo ukazuje na žestok udrac Vučiću, vlastima u Srbiji, kao i to da Evropa i te kako pomno prati dešavanja u našoj državi i apsolutno nesređenu situaciju u gotovo svim sferama života u Srbiji.

Napadnuta iranska vojska i Peti korpus. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA