Najnovije

Program za Grupu frankofonih ambasadora u Beogradu, na čelu sa ambasadorom Egipta, počeo u Beogradu!

U okviru Meseca frankofonije, započet je program za Grupu frankofonih ambasadora u Beogradu, na čelu sa ambasadorom Egipta.

Foto-Pixabay.com

Grupa država članica Međunarodne organizacije Frankofonije, na čelu sa ambasadorom Egipta u Beogradu, Amr Alguvejlijem, pokrenula je u okviru Meseca frankofonije program za frankofone ambasadore, koji će se održati tokom ovog meseca.


Alguvejli  je rekao da je grupa u okviru programa meseca Frankofonije uključila različite događaje koje će ambasada Egipta organizovati na polju diplomatskih, kulturnih i privrednih aktivnosti, obuhvatajući posetu Novom Sadu, sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade Vojvodine, okrugli sto sa Privrednom komorom Vojvodine radi razgovora o mogućnostima ekonomske saradnje, kao i okrugli sto sa gradonačelnikom Novog Sada, Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.


Ambasador Egipta u Beogradu je izjavio da se takođe organizuje i online seminar posvećen pregovorima o mirovnim operacijama u frankofonim zemljama, napominjući pionirsku ulogu koju Egipat igra na nivou misija Ujedinjenih nacija na terenu, bilo da je to doprinos trupama ili policijskom osoblju, čineći ga jednim od najvećih saradnika u izgradnji civilnih kapaciteta kroz učešće Kairskog međunarodnog centra za rešavanje sukoba i očuvanje mira. Dodao je da će ambasada takođe organizovati i posetu Muzeju knjige u Beogradu gde će se prikazati retke kolekcije iz frankofonih zemalja.


Alguvejli je istakao i aktivnu ulogu egipatske diplomatije u okviru Međunarodne organizacije Frankofonije, gde je Egipat preuzeo mesto prvog generalnog sekretara, sa sedištem u Univerzitetu Sengor u Aleksandriji.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA