Najnovije

RADIKALI PORUČUJU: Odgovornost za situaciju povodom epidemije je na Vladi Republike Srbije

Srpska radikalna stranka se protivi uvođenju policijskog časa i zatvaranju cele zemlje zato što ta mera ne bi donela očekivani rezultat, što je pokazala praksa u velikom broju evropskih zemalja koje su pribegle ovako rigoroznoj meri, navodi se u saopštenju stranke.

SRS (Foto: Jutjub)

'’Srpski radikali se zalažu za sveobuhvatnije delovanje svih nadležnih organa u primeni važećih mera koje je propisao Krizni štab. Svakodnevno smo svedoci da se postojeće mere ne primenjuju u potpunosti, a da nadležni organi primenjuju različite aršine prema prekršiocima mera'’, piše u saopštenju.

SRS smatra da državni organi moraju na isti način da se odnose prema svakom prekršiocu propisanih mera, jer ne može biti razlike u nenošenju zaštitnih maski u gradskom prevozu ili nekom kafiću i klubu, na primer.

Srpski radikali pozivaju nadležne državne organe da angažuju sve raspoložive resurse u kontroli primene propisanih mera i kažnjavanju onih koji te mere ne poštuju, bez izuzetka.

'’Istovremeno, Srpska radikalna stranka apeluje na građane da iskoriste svoje pravo izbora i da se vakcinišu protiv koronavirusa, a lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju u kovid bolnicama pružamo punu podršku i zahvalnost na nesebičnom angažovanju na očuvanju zdravlja naroda.

Odgovornost za situaciju povodom epidemije je na Vladi Republike Srbije, koja je dužna da obezbedi da svi građani pred zakonom budu jednaki i ne sme da dozvoli bilo kakav privilegovan tretman za prekršioce mera, pogotovo za one koji su povezani sa vladajućom strankom. Vlada mora da podstiče podizanje svesti o opasnom virusu i da na svom primeru pokaže da mere važe za sve podjednako'’, zaključuju radikali.

Da li Predrag Kon napušta Krizni štab, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA