Najnovije

DŽO HOĆE DA PREGAZI SVETO PRAVILO SAD! Amerika bi mogla da povuče potez zbog kojeg je mnogo puta kritikovala i Srbiju!

Veliki američki proizvođači automobila, auto delova i Ujedinjeni sindikat radnika auto industrije (UAV) pozvali su predsednika DŽoa Bajdena da se zauzme za "sveobuhvatan plan" za električna vozila (EV) i zatražili pozamašne poreske olakšice i brojne druge finansijske podsticaje. Drugim rečima, na taj način bi se država umešala u slobodno tržište, pravilo u koje se Amerikanci kunu kao u svetu kravu. Osim kada im slobodno tržište ne odgovara...

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

NJihovi zahtevi, izneti u pismu na šest stranica datiranom 29. marta, dolaze uoči sutrašnjeg Bajdenovog predstavljanja predloga ulaganja u infrastrukturu, vrednog tri ili više biliona dolara, koji bi mogao da obuhvati i znatnu podršku proizvodnji električnih vozila i opreme za punjenje EV, izveštava Rojters.

U pismu UAV-a i dve glavne trgovinske grupacije auto industrije navodi se da u SAD trenutno ima samo 1,5 miliona električnih vozila od ukupno 278 registrovanih putničkih automobila.

„Potreban nam je sveobuhvatan plan koji uzima u obzir sadašnju realnost na tržištu“, piše u pismu u koje je uvid imala britanska agencija.

Dalje se dodaje da "ni trenutni trend prihvatanja EV-a od strane potrošača, niti postojeći nivo savezne podrške na strani ponude i potražnje, nisu dovoljni da zemlja ostvari u sektoru transporta ciljanu neto nultu emisiju ugljenika u budućnosti".

Bela kuća nije za sada dala komentar povodom ovog pisma.

Da li svet očekuje druga globalna pandemija? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA