Najnovije

Ruski vojni ekspert o pet poteza Rusije koji mogu u potpunosti zaustaviti moć SAD

Rusija treba kompetentno da razradi svoju spoljnopolitičku strategiju u vezi sa trenutnom situacijom koja je nastala na međunarodnom planu.

Ruska vojska (Foto: Pravda)

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni stručnjak Viktor Baranec, komentarišući agresivne planove Sjedinjenih Američkih Država. On je nedavno objasnio kako je Rusija sposobna da u potpunosti osujeti neprijateljske planove Sjedinjenih Država, kao i da utiče na spoljnu politiku Vašingtona.

Viktor Baranec je, komentarišući odnose Rusije i Sjedinjenih Država, u pozadini pregovora u Ženevi, skrenuo pažnju na činjenicu da je Moskva u mogućnosti da pobedi Vašington u geopolitičkoj konfrontaciji pomoću pet poteza.

Stoga bi rusko rukovodstvo trebalo da razradi spoljnopolitičku strategiju ispitivanjem slabosti Sjedinjenih Država.

Prema rečima vojnog stručnjaka, Rusija je sposobna da „napadne“ Sjedinjene Države tamo gde Vašington to uopšte ne očekuje.

Moskva bi mogla da vrati balističke rakete na Kubu, nišaneći glavne američke strateške ciljeve.

Istovremeno, ruska komanda razradiće mogućnost izgradnje punopravne vojne baze u Venecueli. U novom objektu biće smešteni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga, kao i ratni brodovi i podmornice.

Treći korak, koji će Rusiji omogućiti pobedu u geopolitičkoj konfrontaciji sa Sjedinjenim Državama, biće odluka o vojnoj i ekonomskoj saradnji sa Iranom. Moskva može izazvati paniku u Sjedinjenim Državama jednostavno nudeći Teheranu pomoć u razvoju balističkih projektila.

„Četvrti korak je sklapanje prijateljstva sa Severnom Korejom. Za početak, mogu jednostavno poslati šefa diplomatije i ministra odbrane u prijateljsku posetu Pjongjangu“, rekao je Baranec i podsetio da Severna Koreja ima vojsku koja broji 1,5 milion vojnika i 80 podmornica.

Moskva bi takođe trebalo da sprovede još jedan međunarodni saveznički program. Rusija treba da ojača svoj odnos sa Kinom predlažući Pekingu vojni savez koji će brzo i efikasno eliminisati američku vojnu pretnju.

Stručnjak je izrazio uverenje da će ovih „pet poteza“ omogućiti Rusiji da u potpunosti neutrališe ulogu Sjedinjenih Država kao geopolitičkog protivnika, kao i da ozbiljno ugrozi poziciju Vašingtona u mnogim važnim spoljnopolitičkim pitanjima.

Šešelj otkrio šta se krije iza Rezolucije o Srebrenici. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA