Najnovije

KAKO ĆE RUSIJA ODREAGOVATI? Prvi ministar odbrane DNR Igor Strelkov ocenio situaciju

Donbaske republike nemaju potrebne resurse da odgovore na mobilizaciju u Ukrajini. U slučaju eskalacije oružanog sukoba, koji se može smatrati neizbežnim, mnogo toga će zavisiti od stava Rusije, rekao je bivši ministar odbrane DNR Igor Strelkov.

Igor Strelkov (Foto: RIA Novosti)

Kao što je postalo poznato 1. marta, Vrhovna rada Ukrajine namerava da usvoji zakon kojim se rezervisti pozivaju na služenje vojnog roka u roku od 24 sata. To će omogućiti stvaranje „operativne rezerve“ u slučaju zaoštravanja situacije na istoku zemlje.

„Republike neće moći da reaguju na ove akcije iz apsolutno jednog jednostavnog razloga: jer republike jednostavno nemaju mogućnost da pozovu rezerviste, naoružaju ih i bace u borbu. Kako će na to reagovati Ruska Federacija, to je pitanje “, citira reči Strelkova URA.ru.

Bivši ministar odbrane DNR smatra da je novi rat u Donbasu neizbežan.

U međuvremenu, u Ukrajini se perspektiva „oslobađanja Donbasa u narednih deset godina“ smatra sasvim realnom. Istovremeno, bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko siguran je da je „neophodno vratiti Krim pod političkim i diplomatskim uslovima“.

Snimak dolaska ranjenika iz Donbasa u Kijev, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA