Najnovije

PATI LI OD ALCHAJMERA? Legenda tenisa zaboravila na Novaka, za njega su ova dvojica najbolji svih vremena

Legendarni švedski teniser Bjorn Borg smatra da su Rodžer Federer i Rafael Nadal najbolji igrači u istoriji tenisa.

Bkern Borg ignoriše što je Đoković rekorder u broju nedelja na 1. mestu (foto: Jutjub)

Višestruki Grend slem šampion je govorio za "La Stampu" o aktuelnim dešavanjima u svetskom tenisu, igračima koji dominiraju belim sportom, ali tokom čitavog razgovora gotovo da nije ni spomenuo najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Bjorg, kao veliki fan Federera, žali što Federer nije igrao na Australijan openu. Šveđanin u svojoj analizi turnira u Melburnu ne pominje devetostrukog šampiona Novaka Đokovića, već ističe kako je Federer porpustio veliku priliku i otkriva planove Švajcarca za nastavak sezone.

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu. On je za 2021. godinu sebi postavio pet ciljeva – prvi je da ostane zdrav i spreman, a ostali su Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i Lejver kup", rekao je Bjorg.

"Federer i Nadal su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da urade. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena. Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno", rekao je Šveđanin.

Legendarni teniser je prognozirao šta će se dešavati u nastavku sezone i tad se na kratko setio da i Novak postoji.

"Nadal je u Melburnu pobedio samo jednom, ali mogao je bar još dva ili tri puta. U Parizu će svakako biti favorit, ali ne smemo da zaboravimo Cicipasa, Medvedeva, Šapovalova i Zvereva koji mogu dobro da odigraju na velikim turnirima. I onda, naravno, tu je Novak Đoković. On želi da osvoji što je moguće više grend slemova kako bi pretekao Federera i Nadala", kaže Borg.

Postaje smešno koliko mrze Novaka, ovoga puta razlog su vakcine, opširnije OVDE.

Izvor: Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA