Najnovije

Otkud Vučićevom političkom ocu bogat vozni park?

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, iako je po povratku iz Haškog tribunala najavljivao borbu protiv Aleksandra Vučića, ubrzo je promenio ploču i postao najveći branilac i vojnik aktuelnog predsednika Srbije. Mnogi su se začudili zašto Šešelj brani političkog sina, koji ga je izdao dok je bio u Hagu, ali i smatraju da je to zbog povlastica. Javnost se s pravom pita: Otkud Šešelju dva nova džipa "Škoda kodiak" koje je, priča se, dobio iz Čačka, a koje je podelio svom sinu i jednom saradniku. Članovi SRS su se prošlog leta pobunili i zbog 7 "Škoda fabia karavan" koje su podeljene Šešeljevim saradnicima, kao i zbog skupocenog džipa "Rendž Rovera" kog vozi Šešelj, a čija je cena 140.000 evra. Otkud Šešelju toliko novca za skupocene automobile i ko su prijatelji koji su mu "donirali" automobile?

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

Šešelj se gotovo svake nedelje pojavljuje na televiziji, braneći vlast i napadajući sve koji se usude da kritikuju njegovog učenika. S obzirom na vozni park koji radikali imaju, s pravom se javnost pita odakle lideru radikala i radikalima toliki novac s obzirom na to da SRS nije prešao cenzus i nije parlamentarna stranka? Postoje određene indicije da je Šešelj dobio velike povlastice, a u zamenu postao televizijski advokat Aleksandra Vučića i SNS.

U SRS prošlog leta došlo je do ozbiljnog raskola. Nakon izbornog debakla radikala, članovi te stranke pokrenuli su pobunu protiv Šešelja i njegovih sinova, zbog bahatog načina života. Kako su mediji tada pisali, Šešelju je zamereno što vozi džip vredan 140.000 evra, a postavlja se pitanje otkud radikalima 5 od 7 "Škoda fabia karavan" koje su razdeljene unutar stranke. Nakon pobune radikale su napustili visoki funkcioneri Nemanja Šarović i general Božidar Delić. 

Nakon ovog skandala, u javnosti se opet pokrenula priča kako je Šešelj dobio nove automobile od "prijatelja".

Srpska radikalna stranka je nedavno dobila dva Škodina dzipa kodiaka od prijatelja iz Čačka. Jedan džip, kako tvrdi naš izvor, priča se da je dobio predsednik Izvršnog odbora radikala Đurađ Jakšić, a drugi bivši narodni poslanik i Šešeljev sin Aleksandar Šešelj. 

Onda ne čudi što se Srpska radikalna stranka od nekada najjače političke opcije svela na statističku grešku i pretvorila u privatnu firmu Vojislava Šešelja i njegove porodice. Ovi navodi bi mogli da objasne i pasivnost radikala, kao i odluku Vučićevog političkog oca da od neprijatelja i izdajnika, opet stvori prijatelja. To se desilo i devedesetih, kada je od "ludaka" i "najvećeg uništitelja srpskog naroda", Milošević za Šešelja postao drug, prijatelj, državnik.

Doduše, Šešelj je tada dobio od Miloševića blindirani džip, koji je bio konfiskovan od misije OEBS-a i oduzet Šešelju nakon demokratskih promena.

Moguće da je lider radikala slab na džipove…

Bajden se dogovorio sa svojom desnom rukom u Evropi, Brisel i Vašington imaju nove planove za Bal! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA