Najnovije

SRBIJA I SRPSKA KAO JEDNA VOJNA INDUSTRIJA: Zajedno smo jači!

Srbija će remontovati tenkovske motore svoje vojske na Palama, a takav potez označava početak vojno-tehničke saradnje Srbije i Republike Srpske.

Srpski tenk (Foto: Vojska Srbije)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će predstavnici Fabrike motora specijalne namene na Palama potpisati u petak, 15. decembra, ugovor sa Ministarstvom odbrane Srbije za remont deset tenkovskih motora, čija je ukupna vrednost oko milion maraka (pola miliona evra).
Vulin je danas prilikom posete Fabrici motora specijalne namene na Palama istakao da je ovo značajan posao, dobra vest za Pale, Republiku Srpsku i pokazatelj da je resorno ministarstvo Srbije zainteresovano za kapacitete odbrambene industrije Republike Srpske. On je naglasio da je Republika Srpska jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije, koja uvek vodi računa o Srpskoj. Vulin je rekao da je odbrambena industrija Srbije na dobrom putu, da se mnogo izvozi na strano tržište, ali i da treba ulagati u industriju da bi bili tehnički razvijeniji. Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić zahvalio je Vulinu, ističući da će se, uz podršku Vlade Republike Srpske i Srbije, pomoći i trasirati budući put za Fabriku motora specijalne namjene (FMSN) na Palama. "To će, pre svega, biti u jednoj vrsti poslova i jednom obimu poslova koje će oni dobiti već za nedelju-dve i to će omogućiti rad na nekoliko meseci. Mi dugoročno želimo da, u saradnju sa Vladiom Srbije, rešavamo ovo pitanje na način da uđemo u postupak privatizacije Fabrike motora specijalne namene Pale", naveo je Đokić. Generalni direktor Fabrike motora specijalne namene Mićo Cicović rekao je da je na sastanku dogovorena mogućnost zapošljavanja kapaciteta ove fabrike u narednoj godini, a tiče se mogućnosti remonta motora za potrebe vojske Srbije. Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da će potpisivanje ugovora za remont tenkovskih motora biti od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu. Podsetio je da Fabrika motora specijalne namene Pale trenutno ima 76 zaposlenih koji će biti anagažovani u naredna tri meseca na remontu tenkovskih motora. Kako je prodaja oružja po svetu ''eksplodirala'' i za koji iznos se prodaje, pogledajte OVDE. Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Novi srpski tenk M 20 UP1
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA