Najnovije

IZRAELSKI VOJNI STRUČNJAK OBJASNIO: Evo koliko je potrebno da LNR i DNR unište ukrajinsku artiljeriju

Vojske LNR i DNR imaće dovoljno snage da pobede Kijev u slučaju pune ofanzive na Donbas, rekao je izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi.

Ukrajinska artiljerija (Foto: Flickr)

Skrenuo je pažnju na činjenicu da vojske republika imaju veću vatrenu moć, a nivo obučenosti njihovih vojnika je mnogo veći od vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Prema Kedmiju, verovatnoća eskalacije sukoba u regionu ostaje, ali Kijev verovatno neće preduzeti takav korak.

„Verovatnoća izbijanja neprijateljstava i njihov brzi razvoj usled neodgovornih postupaka nekog lokalnog poglavice se može dogoditi. To može biti slučajno. Jedan nedovoljno odgovoran hitac “, rekao je.

Takođe je primetio da LDNR mogu da reše problem slučajnog granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine bez spoljne pomoći. Prema njegovim rečima, borbene sposobnosti njihovih armija dovoljne su da za nekoliko sati unište sva ukrajinska artiljerijska oruđa i tenkovske jedinice.

„Odnos vatrene snage Donbasa premašuje vatrenu moć ukrajinske vojske u artiljeriji tri puta, a u tenkovima dva puta“, rekao je on.

Kedmi je rekao da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine popunjene vojnim obveznicima, tako da ne mogu da se uporede sa milicijama LDNR, koje su se tokom godina sukoba pretvorile u prave profesionalce.

Šta se za to vreme događa u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA