Najnovije

VUČIĆ I DAČIĆ ĆE MORATI DA OBJASNE OVO: Iznete optužbe i dokazi za krivično delo (VIDEO)

Lider pokreta LJubav, Vera, Nada, Nemanja Šarović, nastavio je da iznosi dokaze i optužbe protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prema kojima je on počinio krivično delo zbog prisvajanja diplomatskih poklona tako što je u izveštajima navodio umanjenu vrednost, kako bi oni ostali u njegovom vlasništvu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Prema važećem zakonu, javni funkcioneri su dužni da prijave vrednost svih diplomatskih poklona koje dobiju od stranih diplomata, funkcionera ili državnika. Ukoliko je vrednost poklona manja od 10 procenata prosečne plate u Srbiji, onda mogu da je zadrže, a u suprotnom takvi pokloni ostaju u državnom vlasništvu.

Jedan od mnogih primera je slika koju je Vučić dobio od bogatog šejka iz UAE Mehameda Bin Zajeda, i prijavio je da ona vredi svega 800 dinara.

Nemanja Šarović je rekao da ni samo platno za toliku sliku ne može da se kupi za tu sumu novca, i da u  Knez Mihajlovoj ulici ulični preprodavci prodaju i manje slike za mnogo veći novac.

Naveden je i poklon koji je Vučić dobio od bivšeg direktora NIS-a, Kirila Kravčenka. Radi se o samovaru, za koji je Vučić takođe prijavio umanjenu vrednost, a za navedenu sumu novca jedan običan samovar ne može da se nađe ni na sajtovima kao što je Kupujem-prodajem.

Šarović se i dotakao službenih putovanja Ivice Dačića dok je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova. Dačić je, prema rečima Šarovića, takođe primao poklone na njegovim mnogobrojnim putovanjima, i takođe je prijavljivao manju vrednost poklona, među kojima su slike i druga umetnička dela.

O poslednjem razgovoru Milorada Ulemeka Legije i Slobodana Miloševića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA