Najnovije

KINESKI STRUČNJACI: Ko će biti saveznici Rusije u ratu protiv SAD?

U slučaju vojne konfrontacije sa NATO alijansom i SAD, Rusija ima dva moćna saveznika. Kineski stručnjaci su imenovali dva strateška partnera Moskve.

SAD protiv Rusije (Foto: RIA FAN)

Analitičari kineskog lista Sohu primetili su da odnosi Rusije i SAD prolaze kroz teška vremena. Najnovija konfrontacija Moskve i Vašingtona dostigla je vrhunac, što je primoralo rusko Ministarstvo spoljnih poslova da prokomentariše situaciju i napomene da su odnosi dve sile na najnižoj tački od završetka Hladnog rata. Ako se ova konfrontacija pretvori u oružanu fazu, SAD će takođe podržati desetine zemalja partnera NATO saveza, pišu kineski stručnjaci.

„Ko će se boriti na strani Rusa? - postavljaju pitanje kineski analitičari.

Sohu se podsetio da je već jednom predsednik Rusije Vladimir Putin u jednom intervjuu odgovorio na ovo pitanje. Zatim je citirao izjavu cara Aleksandra III da Rusija ima samo dva lojalna saveznika: flotu i vojsku. I kao što je primećeno u Kini, do danas se malo toga promenilo. Rusija se ne oslanja ni na koga drugog osim na moć svoje vojske, mornarice, vazduhoplovstva i nuklearnog oružja.

Impresivni nuklearni arsenal i superiornost ruske vojske čuvaju zemlju od američke agresije, jer će to za sve zemlje imati nepopravljive posledice, ako ne i njihov potpuni nestanak sa lica zemlje. Vašingtonu ostaje samo da pokuša da izvrši pritisak na Moskvu, ali van vojne sfere.

Prema mađarskom politikologu Laslu Kemenjiju, sukob između SAD i Rusije prešao je prilično na područje psihološkog ratovanja. Kemenji je to video u poslednjoj izjavi američkog lidera DŽoa Bajdena o ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

Sa kakvim oružjem Ukrajina kreće u rat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA