Najnovije

PRETI LI SVETU BIOLOŠKI RAT? Potpukovnik u penziji tvrdi da bi to značilo kraj za čovečanstvo! (VIDEO)

Rusija ima dovoljno razloga da sumnja da laboratorije pod kontrolom SAD u različitim zemljama širom sveta rade na biološkom oružju, kao i da se u oblasti u kojima se nalaze takvi istraživački centri pojavljuju bolesti netipične za te regione.

Biološki rat. (Foto: pixabay. com)

Nakon ove izjave sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa postavlja se pitanje da li svetu preti biološki rat ili se on već vodi, šta podrazumeva takav vid bombe i da li je biološko oružje smrtonosnije od nuklearne bombe?

Biološki rat kao osnovna strategija nikada nije vođen i ne vodi se ni sada, kaže za Pink LJuban Karan, bivši oficir KOS-a.

- Ako dođe do biološkog rata kao osnovne strategije, onda svet više neće postojati. Veće su šanse da neko preživi nuklearni rat nego biološki – kaže Karan.

Dosad biološko oružje ili agensi nisu korišćeni, a opasnost da će biti upotrebljeno bila bi kada bi neka od strana pronašla efikasno sredstvo zaštite za svoj narod, u vidu vakcina, lekova i slično, a onda oružje upotrebila prema drugoj strani koja nema rešenje.

- Zato svi sada grozničavo istražuju, obaveštajne službe su maksimalno angažovane, a sve kako se ne bi desilo da neko zaostane u istraživanju i da ne zaštiti svoj narod, a da drugi to uspeju. Ova opasnost visi nad svetom i problem je što nema razgovora, dijaloga i dogovora – kaže bivši oficir LJubiša Karan.

Iako je biološko oružje zabranjeno, iako je zabranjeno uopšte istraživati ga, Karan je siguran da sve velike sile, pa poneke i regionalne, istražuju i lageruju biološka oružja za kontraudar.

Kada je reč o međusobnim optužbama zemalja u vezi sa proizvodnjom biološkog naoružanja, prof. dr Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kaže da je tu reč o propagandnom ratu.

Na pitanje da li postoje države koje se bave proizvodnjom biološkog oružja, Trifunović kaže da je ovo pitanje za molekularne biologe ili Svetsku zdravstvenu organizaciju.

- I SZO ima neki svoj cilj postojanja. Videli smo da je delegacija SZO posetila Kinu kako bi utvrdila uzroke nastanka Kovida-19, a sada se javljaju određeni eksperti koji otvoreno sumnjaju u nalaze ove organizacije i traže da se opet ispita da li je virus nastao u Kini. Sve ovo se podudara sa opsadom Kine od strane Amerike i njenih saveznika u Južnom kineskom moru. Dakle, slučajnosti ne postoje – kaže Trifunović.

Ruski lovac primorao NATO pilota da napravi zaokret i pobegne, granica sačuvana! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA