Najnovije

INCIDENT U NATO AVIJACIJI: Ruski amblem na uniformi pilota F-15 (FOTO)

Fotografija koju je na Fejsbuku objavila pres služba britanske kraljevske avijacije (RAF) privukla je veliku pažnju na internetu zbog prilično neočekivanog prišivka pilota F-15E. Ovo se navodi u publikaciji italijanskog izdanja The Aviationist., piše italijanski list The Avionist.

F-15E (Foto: Pixabay)

Vredi podsetiti da je nedavno američko ratno vazduhoplovstvo objavilo nekoliko fotografija sa vežbi Point Blank održanih u Britaniji, od kojih je jedna skrenula pažnju na odbrambeni blog. Govorimo o pilotu F-15E, koji se pojavio u kadru sa pri[ivkom „Rusija“. Ova činjenica izazvala je burnu reakciju na mreži, neki korisnici su čak nazvali pilota izdajnikom.

Exercise Point Blank is in full swing! Point Blank increases interoperability and collective readiness, deterring...

Posted by RAF Lakenheath on Sreda, 07. april 2021.

Kolumnista lista The Avionist Stefano D'Urso odlučio je da istraži situaciju i došao do zaključka da su prišivak koristili piloti F-15E Strike Eagle 492. borbene eskadrile za identifikaciju „agresora“ u vežbi.

Stefano D'Urso piše: '’Prišivak prikazuje ruski lovac Su-27 na plavoj pozadini sa ruskom zastavom i ćiriličnom rečju „Rusija“ na vrhu i brojem „492“ na dnu'’.

„Proveli smo dodatna istraživanja o ovom prišivku i čini se da postoji već najmanje tri godine, jer su neke kopije prišivka pronađene na aukcijama Ebay i na nekoliko drugih lokacija 2018. godine“, navodi se u članku.

Često piloti koji igraju ulogu „agresora“ tokom vežbi nose na kacigama i uniformama ambleme i natpise koji odgovaraju oznakama neprijateljskih snaga koje piloti imitiraju. Prema italijanskom stručnjaku, ovo je skoro tradicija koja se nalazi ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u ostatku sveta. Neke specijalizovane jedinice čak kopiraju ambleme i livreje protivnika u svojim avionima, kao što to, na primer, čini agresorska eskadrila američkog vazduhoplovstva i mornarice. Prema autoru, ova praksa je stvorena da pomogne vizuelnoj identifikaciji tokom vežbe. Dakle, prišivak američkog pilota, koji je na internetu dobio nadimak Izdajnik, nije ruskog porekla, siguran je stručnjak.

O novom napadu Izraela na Siriju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA