Najnovije

KINESKI MEDIJI: Ovako će se završiti konflikt između Rusije i SAD

Pogoršanje odnosa između Vašingtona i Moskve moglo bi da dovede do vojnog sukoba dve zemlje. Do ovog su zaključka došli stručnjaci iz kineskog lista Sohu.

Jars (Foto: RIA Novosti)

Stručnjaci primećuju da SAD koriste EU i NATO da izvrše pritisak na Moskvu. Pored toga, Vašington gura Ukrajinu da pogorša situaciju u Donbasu, što takođe izaziva zabrinutost na ruskoj strani.

„Međutim, Rusi su borbena nacija, odlučni su. Rusija je spremna da odgovori na izazov Zapada. Stoga pretnja trećim svetskim ratom ponovo postaje aktuelna“, kaže se u članku.

Analitičari su podsetili da Rusija poseduje jedan od najvećih nuklearnih arsenala na svetu. U isto vreme, Moskva nastavlja da modernizuje ovu vrstu naoružanja. Prisustvo nuklearnog oružja u Rusiji onemogućava pobedu SAD u slučaju vojne konfrontacije između dveju država. Istovremeno, oružani sukob Rusije i SAD ispunjen je ozbiljnim posledicama po ceo svet.

„Stoga, verovatnoća rata između dve zemlje ostaje mala, jer ni Moskva ni Vašington ne žele da ugroze svoju veliku moć, koju nije bilo lako izgraditi“, rezimiraju stručnjaci.

O masovnom dezerterstvu na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA