Najnovije

SIRIJSKI MEDIJI OTKRILI PAKLENI PLAN SAD: DŽihadisti oslobođeni robije, Ameri još jednom pokazali pravo lice!

Sirijska arapska novinska agencija SANA prenosi da su američki helikopteri prevezli desetine terorista Islamske države (ID) iz nekoliko zatvora koji su pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u provinciji Hasaka, do naftnog polja Al Omar u istočnom delu Dejir Ez Zora.

DŽihadisti ID u Siriji. (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na lokalne izvore, SANA prenosi da je 60 terorista, pripadnika ID-a prevezeno u dva američka helikoptera. Konvoj je bio u pratnji helikoptera Apač.

Pre slanja na naftno polje Al Omar, teroristi su navodno prošli obuku američkih snaga kako bi se pridružili redovima takozvane "plemenske vojske" koju predvodi kurdski zapovednik Al Kabil.

Ranije su, 31. marta, američki helikopteri navodno prevezli 40 terorista ID-a iz kampa al-Hol, istočno od grada Hasake, do njihove baze u al-Šadadiju u južnom delu provincije Hasaka, prenela je SANA.

Transportovanje se dogodio usred velike bezbednosne akcije u kampu al-Hol u kojoj su učestvovale hiljade vojnika iz SDF-a koje podržavaju SAD.

Dok ruske vazduhoplovne snage izvode vazdušne napade na skrovišta terorističke grupe, zajedno sa sirijskim snagama koje izvode redovne operacije češljanja u centralnom regionu, nanoseći teške gubitke teroristima, američke snage profitiraju i navodno sarađuju sa ID da ispuni svoje interese.

NATO horda nikad bliže, Moskva spremno čeka, svi su u pripravnosti! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA