Najnovije

PO­TRE­SI U CR­NO­GO­R­SKOJ VLASTI: Vla­da Cr­ne Go­re u ra­su­lu, Mi­lo tr­lja ru­ke!

Crna Gora nastavlja da tone u političku krizu, a jedina osoba koja ima korist od rata u vladajućoj koaliciji je lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Sastanak predstavnika vladajuće koalicije s premijerom, od koga se očekivalo da donese rešenje novonastale situacije, završio se optužbama Zdravka Krivokapića da deo ministara i parlamentaraca radi na njegovom rušenju.

Krivokapić (Foto: Vlada Crne Gore)

Iako je DPS posle poslednjih izbora izašao kao gubitnik, zbog svega što se dešava u Crnoj Gori, ocenjuju analitičari, čini se da Đukanovićevi saborci mogu biti zadovoljniji nego što se očekivalo.

Tajni sastanak (ni)je održan

Na sastanku čelnika vladajuće koalicije pre dva dana Krivokapić je navodno optužio Demokratski front ministra pravde Vladimira Leposavića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića da rade na rušenju vlade, a nakon toga napustio sastanak.

- Krivokapić se pozvao na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara, kad sam razgovarao s Abazovićem o mogućnosti prevladavanja krize u crnogorskom pravosuđu, te je saopštio da poseduje brojne informacije o toj zaveri - rekao je nakon sastanka Milan Knežević, jedan od čelnika DF.

Takođe, dodao je, Krivokapić je priznao da se ranije tokom tog dana sastao s Milom Đukanovićem, ali nije želeo da govori o tom susretu.

- Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu, nakon koje je premijer napustio sastanak - otkrio je Knežević.

Krivokapić je kasnije objasnio da je s predsednikom Crne Gore razgovarao na sednici Saveta za odbranu i sigurnost i da nije bilo nikakvih tajnih susreta njih dvojice.

Rekonstrukcija

Bojan Klačar iz Cesida kaže da Đukanović, imajući u vidu sve ono što se dešavalo od formiranja nove vlade, sigurno može biti zadovoljniji nego što je očekivao.

- Najpre, te podele koje su postojale su se produbile i intenzivirale, a drugo, bez obzira na to što je DPS izašao kao gubitnik posle tih izbora, čini se da u poslednjih nekoliko nedelja oni imaju i političku i medijsku inicijativu, da DPS u Crnoj Gori nameće teme i da se nova vladajuća koalicija hvata za njih i međusobno deli - kaže Klačar i dodaje da je moguća neka vrsta rekonstrukcije izvršne vlasti.

Dužničko ropstvo Podgorice

Evropska unija neće pomoći Podgorici da vrati kineski kredit od milijardu evra koji stiže na naplatu. Time Crna Gora postaje prva evropska žrtva „kineske dužničke diplomatije“, piše Frankfurter algemajne cajtung.

- Milijardu evra kredita je mnogo novca. Posebno kada zemlja ima godišnji BDP od četiri milijarde - piše nemački list.

Zašto je NATO napao Jugoslaviju pročitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA