Najnovije

PUTIN OPIPAVA PULS BAJDENU! Ruski predsednik kruži oko plena, uslediće iznenadni napad od kojeg nema odbrane!

Rusija se nalazi na korak od rata protiv Ukrajine, objavili su državni ruski mediji u izveštaju o pojačanim tenzijama između Moskve i Kijeva, dok ostatak Evrope i sveta sa zebnjom posmatra gomilanje trupa na granici između dve zemlje. Ruski voditelj Dmitrij Kiseljov, koji ima nadimak "Putinov novinar", izneo je do sada najoštrije upozorenje vlastima u Kijevu.

Bajden (Foto: flickr. com)

Vojni kolaps

"Ukrajina je nacistička država i Rusija će morati da je denacifikuje silom i to će dovesti do njenog ekonomskog i vojnog kolapsa", rekao je Kiseljov u emisiji u udarnom terminu u nedelju uveče.

Kako prenosi Dejli mejl, veruje se da je Rusija na granicu sa Ukrajinom dovela 80.000 vojnika, kao i tenkove i artiljeriju, oklopna vozila i drugo oružje neophodno za invaziju.

"Nedaleko od Donbasa Rusija ima raspoređeno oko 40.000 vojnika i još toliko ih je raspoređeno na Krimu", rekla je Julija Mendel, portparolka predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Oglasio se i Majkl Mekfol, bivši ambasador SAD u Moskvi (2012-2014) On je bio na dužnosti kad je Rusija pripojila Krim. Mekfol je upozorio da bi Putin mogao da izvrši invaziju na Ukrajinu i Evropu i svet dovede na ivicu rata.

"Situacija na istoku Evrope može da preraste u sveopšti rat ako Rusija odluči da napadne pod izgovorom oslobađanja svojih građana na istoku Ukrajine. Vlada u Kijevu bi odgovorila, u to ne sumnjam, i tada bi došlo do rata u Evropi između dve zastrašujuće vojske".

Izjava bez presedana

Mekfol iznosi i zanimljivu teoriju o tome zbog čega Putin sada gomila vojsku u regionu gde konflikt niskog intenziteta traje poslednjih šest godina. On smatra da Putin testira živce novom predsedniku SAD DŽozefu Bajdenu, nakon što ga je ovaj u martu nazvao ubicom i poručio da će biti kažnjen zbog pokušaja mešanja u predsedničke izbore u SAD prošle godine.

Ta Bajdenova izjava je dočekana na nož u Kremlju, gde je portparol Dmitrij Peskov poručio da je u pitanju "izjava bez presedana", koja jasno pokazuje da Amerika ne želi da popravi odnose s Rusijom. Putin je poslednjih meseci suočen s padom popularnosti, a u medijima se sve više spekuliše o njegovom privatnom životu, što je doskora bilo nezamislivo.

Ameri i Kijev u šoku, Rusija oslepila ukrajinske dronove i radare. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Dejli mejl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA