Najnovije

Hoćemo bistu našem drugu Siju (VIDEO)

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podneće inicijativu da se predsedniku Kine Si Đinpingu postavi bista u Parku prijateljstva u Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje koja je bombardovana 1999. godine.

NKPJ (Foto: Medija centar Beograd)

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i pošta narodu Kine, Komunističkoj paritji i "drugu Si Đinpingu".

Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju lekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa.

"Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike", dodao je on.

Banjanac je rekao da će zvanični zahtev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je podsetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Si Đinping dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.

"Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Si Đinpingu", istakao je on.

Da li će biti promene preambule Ustava Srbije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA