Najnovije

NOVI SAD JE ZA TRADICIONALNE PORODIČNE VREDNOSTI! Prikupljanje potpisa protiv gej brakova

Gradski odbor Srpske radikalne stranke započeo je danas u Novom Sadu veliku akciju prikupljanja narodne peticije protiv predloga Zakona o tzv. istopolnim zajednicama, kojim se legalizuju gej brakovi. Srpski radikali širom Srbije prikupljaju peticiju protiv skandaloznog Zakona o istopolnim zajednicama, a danas je akcijom kod Futoške pijace označen početak prikupljanja peticije u Novom Sadu.

Potpisi protiv gej brakova (Foto: SRS Novi Sad)

„Srpska radikalna stranka se najoštrije protivi donošenju ovog skaradnog Zakona, zato što se on kosi sa porodičnim, tradicionalnim vrednostima našeg društva i države, zato što je protivan osnovnim postulatima vere svih tradicionalnih religija koje su zastupljene u Srbiji i zato što je ovaj Zakon u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije. Predlog Zakona o istopolnim zajednicama je neustavan, zato što Ustav definiše brak kao zajednicu muškarca i žene, a ne zajednicu dva muškarca ili dve žene. Skandalozno je to, što ovaj predlog Zakona ostavlja mogućnost usvajanja dece, time što bi jedan od partnera u istopolnoj zajednici postao hranitelj deteta“ izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke i predsednik novosadskih radikala.

Jakšić je rekao da je Srbija danas na ivici demografskog sloma i umesto da naprednjački režim pokrene ozbiljnu i dugoročnu borbu za demografski oporavak Srbije, režim donosi izrazito depopulacioni Zakon.

„Na svakom popisu nestane grad veličine Novog Sada ili Niša, jedna smo od najstarijih nacija u Evropi, bela kuga nas jede, sela su nam zaparložena i pusta, u proseku srpska porodica ima jedva jedno dete, a naprednjaci, preko nekadašnje perjanice dosmanlijskog režima Gordane Čomić donose Zakon o istopolnim zajednicama. Naprednjački režim koristi Gordanu Čomić za obavljanje najprljavijeg posla, za legalizaciju gej brakova u Srbiji“, istakao je Jakšić.

Srpski radikali će u Novom Sadu prikuljati peticiju protiv legalizacije gej brakova svakodnevno na info pultovima širom grada i u stranačkim prostorijama na Bulevaru Mihajla Pupina.

„Srpska radikalna stranka poziva sve Novosađane i ljude širom Srbije da potpišu peticiju protiv predloga Zakona o istopolnim zajednicama. Time ćemo poslati režimu snažnu i jasnu poruku da je srpska Atina i čitava Srbija za porodične, tradicionalne vrednosti, a odlučno protiv gej brakova“, zaključio je Đurađ Jakšić.  

O promeni Ustava Republike Srbije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA