Najnovije

PROTERALI SU FRANCUZE, A USKORO ĆE I TERORISTE: Veliki dan za ratom namučenu Siriju

Sirijci slave 75. godišnjicu povlačenja francuskih kolonijalista i istovremeno nastavljaju borbu protiv novih kolonijalista koji vode žestok rat sa terorističkim alatima i ekonomskom blokadom. Sirijci, nadahnuti podvizima svojih predaka, danas potvrđuju svoju spremnost da se žrtvuju kako bi sačuvali svoju nezavisnost i pobedili terorizam i njegove sponzore.

Sirijski heroji (Ilustracija: SANA)

Zahvaljujući junaštvu sirijskog naroda, Sirija je stekla nezavisnost 1946, a danas pobeđuje sve kolonijalne snage i njihovo oruđe - teroriste.

Francuski kolonijalisti pokušali su da nametnu Siriji svoje neprihvatljive uslove takozvanim Gurodovim ultimatumom od 14. jula 1920. 24. jula 1920. godine, na periferiji Damaska, odigrala se čuvena bitka kod Majsaluna. Ovaj događaj označio je prekretnicu u istoriji borbe sirijskog naroda za nezavisnost, postavljajući solidne temelje za otpor francuskom kolonijalizmu i nezavisnosti zemlje.

Mnogi epovi su napisani krvlju Sirijaca, što je postalo vojna tradicija ovog naroda. Nezavisnost postignuta kao rezultat nacionalnog otpora 17. aprila 1946, postala je čvrst temelj za podršku nacionalnoj borbi čitave velike arapske nacije za oslobođenje od kolonijalizma i polazna osnova za borbu za izgradnju snažnog i novog arapskog društva , oslobođenog različitih oblika zavisnosti, nepravde i eksploatacije ...

Sirijci, obeležavajući Dan nezavisnosti, suprotstavljaju se kolonijalizmu u novom obliku i potvrđuju da zaslužuju da nose zastavu koju su držali očevi i dedovi. Lekcije iz istorije borbe potvrđuju da će današnju pobedu nad otomanskom i francuskom okupacijom pratiti slamanje neoosmanizma i novog zapadnog kolonijalizma pred junaštvom hrabre vojske i velikog naroda Sirije.

Kako su specijalci uhapsili ukrajinskog konzula, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA