Najnovije

ISPLIVAO SNIMAK DOGOVORA O UBISTVU LUKAŠENKA: FSB i KGB zatvorili krug (VIDEO)

Kao što smo ranije pisali, Zenkovič, dvojni državljanin SAD i Belorusije, i Belorus Feduta, koji je planirao vojni puč u Minsku, privedeni su u Moskvi. Prema navodima FSB Ruske Federacije, Zenkovič je u Moskvu stigao nakon konsultacija u SAD i Poljskoj.

FSB (Foto: COS FSB)

Zenkovič i Feduta planirali su da zauzmu radio i televizijske centre, blokiraju vojne jedinice iz unutrašnjosti i OMON, koji su lojalni vlastima u Minsku.

Pripremali su potpuno isključenje elektroenergetskog sistema Belorusije da bi sprečili delovanje snaga bezbednosti.

Zaverenici su pretpostavljali da će aktivnu fazu vojnog puča u Belorusiji započeti neki „gerilci“ smešteni u „skrivenim bazama“. Svrha državnog udara bila je promena ustavnog poretka, ukidanje predsedništva i nametanje vlasti Nacionalnom odboru za pomirenje, prenosi FSB.

Na prikazanom snimku se vidi sastanak zaverenika, čuje se njihov razgovor o planovima za državni udar, a posle njihovog rastanka je snimljeno i njihovo hapšenje, što znači da su od početka bili praćeni. Pred kraj video priloga je prikazan snimak njihovog dogovaranja na internetu, u kojem se spominje egipatski scenario.

KGB Belorusije i FSB Rusije su razmenom informacija ušle u trag zaverenicima, koji su planirali nasilnu smenu beloruskog režima.

Šta je Putin pitao Bajdena povodom ovog slučaja, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA