Najnovije

KRAJ LIGE ŠAMPIONA! 12 najbogatijih formirali novo elitno takmičenje: Šta će biti sa Crvenom zvezdom, Partizanom...

Dvanaest velikih evropskih klubova zvanično saopštilo je da kreiraju novo takmičenje - Superligu.

Šta će biti sa Crvenom zvezdom, Partizanom... (Foto: printskrin)

Juventus, Milan, Inter, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid su prihvatili poziv u Superligu Evrope koja bi trebalo da bude osnovana ove večeri.

Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen su odbili poziv u novo takmičenje.

Svaki klub koji uđe u Superligu Evrope dobija odmah 350 miliona evra, četiri puta više od onoga što dobija pobednik Lige šampiona

UEFA i Fudbalski savezi Italije, Španije i Engleske su zapretili kaznama klubovima koji osnuju Superligu Evrope.

Najuticajniji sportski list Španije ističe koji su klubovi zaboravljeni od strane 12 osnivača novog takmičenja.

Osnivačima novog takmičenja fudbaler nije bio ni na kraj pameti, samo novac. Tako se u probranom društvu nije našao nijedan klub koji nije finansijki gigant poput 12 osnivača.

Španska Marka se zbog toga bavila zaboravljenim kluboima, nekada šampiona Evrope. 

Učešće u novom takmičenju potvrdili su Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dok su sa druge strane PSŽ, Bajern iz Minhena i Borusija iz Dortmunda navodno odbili poziv, ali se već spekuliše da će se ipak pridužiti novom takmičenju. Ni oni nisu imuni na novac?

Poziv od strane bogataša nije stigao na adresu Ajaksa, Seltika, Benfike, kao ni Crvene zvezde, Steaue... Iako neki od ovih klubova ne dolaze iz moćnih zemalja, sigurno se i dan danas pamte istorijske fudbalske noći. Ako ćemo iskreno, ono što može da pružu krcata "Marakana" u Ligi šampiona, nikada nećete videti ni osetiti recimo na utakmici Mančester sitija. 

- Daleko od ekonomskog sveta, istočnoevropskim timovima nije mesto u novom formatu. Možete pomisliti da ruski klubovi i imaju šansu da nekad uđu u Superligu, ali drugi, uključujući i šampione poput Steaue ili Crvene zvezde, neće moći da prisustvuju. Sa njima su i Dinamo Kijev, Ferencvaroš, Partizan, Grci, Turci... - navodi se u tekstu Marke.

Marka napominje da su van takmičenja ostali giganti iz Portugalije, Porto, koji imaju po dve titule prvaka Evrope, mogu samo da se nadaju pozivu, dok Sporting, koji je trenutno na pragu titule, daleko od Superlige.

Nema ni Ajaksa, četvorostrukog prvaka Evrope. Ekipu koja je stvorila Johana Krojfa i revolucionarno uticala na fudbal. Ajaks ipak može očekivati poziv za Superligu Evrope, ali tu neće biti mesta za još dva prvaka Evrope iz Holandije - PSV i Fejenord. Van elite ostaju i mnogi drugi timovi i liga ekipa koje su osnovale Superligu, kao što su Roma, Napoli, Lacio, Sevilja, Marselj…

Kako je Srbin u Zagrebu "udavio" Hrvata pogledajte OVDE.

Izvor: Kurir/ Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA