Najnovije

"KROKODILI", "RISI" I "TIGROVI" IZDOMINIRALI NA SEVERU SIRIJE: Pogledajte susret ruskih oklopnih snaga sa Amerima (VIDEO)

Jutjub kanal "Ruskog proleća" (Rus Vesna) objavio je 15. aprila novi video snimak, na kojem se vide ruske oružane snage koje deluju u zajedničkoj zoni sa Koalicijom koju predvode SAD na severoistoku Sirije.

Susret ruskih oklopnih snaga sa Amerima (Foto: Jutjub)

Prema Jutjub kanalu, "Ruska vojska nastavlja operacije u strateškom regionu na severoistoku Sirije, iz kojeg je američka vojska nedavno pobegla, obećavajući lokalnom stanovništvu da će pružiti sigurnost. Sada ovde deluju ruski "Tigrovi", "Risi" i oklopni transporteri, koje iz vazduha pokrivaju borbeni helikopteri "Krokodil" (KA-50) i Mi-35".

- Dana 15. aprila održana je 150. zajednička patrola - ističući da je "autoput M-4 Hasaka-Alepo u severnoj Siriji od strateškog značaja. Ruta povezuje industrijski centar zemlje - Alep, sa drugim većim gradovima. Zbog borbi, put je dugo bio pod kontrolom militanata".

Oni dodaju da su "ruska vojna policija i helikopteri Mi-8AMTŠ i Mi-35 vojne avijacije Ruskih vazduhoplovnih snaga ponovo patrolirali autoputem M-4", uz video koji prati komentar.

Ruske i američke oružane snage deluju unutar provincije Hasaka na severoistoku Sirije; ovo dolazi nakon incidenata između dve strane kada je bilo i povređenih.

Međutim, od incidenata 2019. godine, i američke i ruske oružane snage povećale su nivo komunikacije na severoistoku Sirije, što je rezultiralo manjom agresijom između njih.

Rusi za kratko vreme izveli čak 70 vazdušnih udara na džihadiste. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA